Gerard Joling onder vuur: "Je maakt je schuldig aan dierenmishandeling!"

Gerard Joling rijdt op een struisvogel.
Instagram Gerard Joling rijdt op een struisvogel.
De Nederlandse presentator Gerard Joling ligt onder vuur omdat dat tijdens een reis naar Curaçao op een struisvogel reed. Zijn volgers spreken over dierenmishandeling. 

"Gister bij de struisvogel farm geweest op Curaçao," schreef Joling op Instagram. " Wat worden de dieren hier goed verzorgd! Leuke circusact, het is toch om te gieren." Op de foto is te zien hoe Joling de vleugels van het dier vasthoudt om stabiel te blijven zitten. 

Zijn volgers vonden het voorval echter niet 'om te gieren'. "Dierenmishandeling!" klinkt het. "Ik denk niet dat die struisvogel dat even grappig vindt!" 

Bovendien is de behandeling van de dieren tijdens zo'n ritje beneden alle pijl. Een struisvogel van de Ostrich Farm krijgt, net voor iemand op de rug klimt, een sok over zijn kop, zo weet De Telegraaf. Die sok wordt er op de terugweg pas afgehaald, omdat de struisvogel dan graag terug naar zijn hok wil en dus sneller zal lopen; iets wat schijnbaar plezierig is voor de berijder. 

De verzorgers zelf raden het af om op de struisvogels te gaan zitten, maar laten het wel toe als een toerist er specifiek om vraagt.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Floris Nijs

  Als men dat ook al dierenmishandeling noemt, is de realiteit ver te zoeken.

 • Caroline Bex

  Beneden alle 'pijl' ipv peil... Sinds wanneer moeten journalisten de Nederlandse taal niet meer machtig zijn!!!!

 • benny vandersanden

  Heb het in Zuid Afrika ook gedaan. Daar raadde de verzorgers het niet alleen aan maar ze konden er zelf ook ferm op racen. Neen, de struisvogel heeft daar absoluut geen last van

 • Joeri Haelen

  Paardrijden niet dan, of op een kameel, een ezel, een olifant, een pony op de kermis...

 • George Rodain

  Door het geld dat mensen geven die deze "struisvogels" bezoek en ze mishandelen door er op te zitten kunnen ze weer voort met andere dieren te redden en verzorgen. Dit is net zoals sommige Olifanten parken en wildparken ze hebben geld nodig om deze dieren te bewaken onderhouden dus gecontrolleerde bezoeken brengen nodige inkomsten.