Gepeste Mira siert nu de cover van Playboy

De 18-jarige Mira Soeteman.
AD De 18-jarige Mira Soeteman.
Een dikke middelvinger naar de pesters op school. Zo ziet de Nederlandse Mira Soeteman (18) haar verkiezing tot playmate van de maand in Playboy.

De twee jaren op het college waren voor Mira een ware beproeving. "Ik ben heel erg gepest. Was een hoer, een slet. Alleen maar omdat ik er altijd verzorgd uitzag, nette kleding droeg. 'Die zal wel makkelijk zijn', is dan het vooroordeel. Maar zelfs als ik een lelijk trainingspak droeg ging het pesten door. Heel hypocriet. En de school heeft er nooit iets aan gedaan.' Na twee jaar verhuist Mira naar een ander college in haar woonplaats Papendrecht. "Ik ben daar nooit gepest. Het was er zo relaxed, kon helemaal mezelf zijn."

De 18-jarige vertelt haar verhaal vanop het partyeiland Ibiza. Op de dag dat Playboy het septembernummer lanceert, waarop ze als playmate van de maand de cover siert, komt ze met vrienden bij van weer een avond stappen. Ze viert er ook dit weekend nog vakantie, twee weken terug was ze voor een fotoshoot op het Spaanse eiland. "Zo gááf om in de Playboy te staan. Ben ontzettend trots op het resultaat. Net als mijn ouders en opa en oma. Ik zie het als een statement naar de pesters van vroeger. Een dikke middelvinger, haha."

AD

Te klein voor de catwalk

Begin dit jaar wordt de blondine benaderd door een fotograaf voor een proefshoot voor Playboy. Het resultaat van die sessie bevalt, want deze zomer poseert Mira voor het 'echt' naakt voor de lens. "Dat is natuurlijk best een beetje eng, zeker de eerste keer. Gelukkig klikte het heel goed met de fotograaf. De foto's zijn gemaakt op een boot op de Loosdrechtse Plassen. We hadden die dag geluk met het weer. De meeste shoots van Playboy zijn binnen in een villa."

Mira doet meer modellenwerk, maar qua inkomsten is dat voorlopig niet meer dan een heel leuke bijbaan. De Papendrechtse hoopt dat de blootreportage in het mannenblad, waar ook mooie interviews in staan, een opstap is naar meer. "Werk op de catwalk zit er voor mij niet in, daarvoor ben ik veel te klein. Ik zal het dus van ander werk moet hebben."

Haar geld verdient de tiener vooral als wimperstyliste. "Thuis bij mijn ouders heb ik een salon. Het gaat hartstikke goed."

Werk op de catwalk zit er voor mij niet in, daarvoor ben ik veel te klein. Ik zal het dus van ander werk moet hebben

Mira Soeteman
AD25 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Patjeam Pm

  Alles ligt aan de opvoeding misschien,ouders zouden kinderen respect moeten bij brengen en misschien ook op de schoolbanken

 • Didi Verstrae

  Als je blootteportage doet komt dat altijd gort binnen mooi of lelijk, maar over dat meisje is toch niets over haar uiterlijk te zeggen ze is toch mooi,je hebt altijd jaloerse mensen!

 • Imre Carpels

  Ohnee typisch . 3 soorten reactie Jaloezie Bekrompenheid Ouderwets Ik vind dat je er heel goed uitziet en dat mag gezien worden ;)en ik val ni eens op vrouwen maakt dat mee

 • Jakke Troost

  Pffff. Ik word ook altijd gepest omdat ik te mooi ben en me altijd goed verzorg.

 • lauren van eupen

  Pesters zijn inderdaad marginaal. Kennen geen respect, normen en waarden. Ze zullen het ook nooit ver brengen ;-)