Geoffrey Rush stapt op na beschuldigingen over ongepast gedrag

Jordan Strauss/Invision/AP
Oscar- en Golden Globe-winnaar Geoffrey Rush stapt op als voorzitter van de Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA).  Rush neemt volgens Page Six ontslag omdat hij eerder deze week beschuldigd werd van ongepast gedrag tijdens zijn verblijf in Sydney, waar hij in 2015 en 2016 in het theater te zien was als King Lear. 

Het toneelgezelschap Sydney Theatre Company liet weten een klacht te hebben ontvangen over de Australiër. Wat die klacht precies is kreeg de acteur niet te horen. De 66-jarige acteur zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. Toen hij verhaal ging halen weigerde het gezelschap details te geven.

De filmbond AACTA zegt de beslissing van Rush om uit zichzelf op te stappen te accepteren. De advocaat van de acteur, die dit jaar Albert Einstein speelde in de National Geographic-serie Genius, liet eerder weten dat Rush bijzonder teleurgesteld is dat hij door het slijk wordt gehaald door het theatergezelschap.

''Sommige media hebben in recente berichten beschuldigingen over mij geuit. Het is onredelijk dat mijn collega's op de een of andere manier worden geassocieerd met dergelijke beschuldigingen'', aldus de Australische acteur, bekend van onder andere The King's Speech. Pirates of the Caribbean en Shakespeare in Love.

''Onder deze omstandigheden heb ik besloten mijn onmiddellijke ontslag in te dienen als voorzitter van de AACTA totdat de problemen zijn opgelost. Het was niet makkelijk om deze beslissing te nemen, maar in het huidige klimaat van insinuaties en onrechtvaardige berichtgeving denk ik dat het voor alle betrokkenen goed is als ik nu een stap terug doe om de lucht te klaren'', maakte Rush via zijn advocaat bekend.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frans Cuvé

    Die zever is "over the top" aan het gaan......ongewenst is niet ok, daarmee ben ik akkoord. Maar dat ze pas jaren later ermee boven komen, meestal ook omdat hun carrière niets meer voorstelt en ze op die manier hopen om terug in de picture te komen is fout. Hetzelfde met de situatie BDP hier ook....er is een wet om stalking te bestraffen: dien dan direct klacht in met de berichten als bewijs en smijt het niet in de media, dat maakt de boel gewoon ongeloofwaardiger.