Gene Bervoets zet zich in voor verwoest Sint Maarten

belga
Bij de doortocht van orkaan Irma werd Sint Maarten herschapen in een ruïne. Een drama dat veel mensen raakt, waaronder ook Gene Bervoets. Zijn twee kinderen wonen op het eiland, en de BV zet nu een geldinzameling op poten.

Gene Bervoets contacteerde het voorbije weekend de Gentse start-up Kadonation om Sint Maarten te hulp te schieten. Zijn kinderen Tadzio en Ayumi Bervoets wonen op het Caraïbische eiland dat afgelopen weekend verwoest werd door de orkaan Irma. Tadzio werkt bij Nature Foundation, en zijn zus Ayumi bij de overheid op Sint Maarten. Zijn kinderen hebben de doortocht van orkaan Irma doorstaan. "Hun woningen hebben Irma getrotseerd en ze bezitten drinkwater", schrijft Bervoets op Kadonation. De communicatie verloopt erg moeizaam. Dat bevestigt Bervoets' echtgenote Tine Laureyns. "Ze zitten vast in hun huis en hebben geen elektriciteit. Ze gaan uiteraard spaarzaam om met de batterij."

Het is niet de eerste keer dat Sint Maarten en het gezin van Bervoets getroffen worden door een orkaan. In 1995 vernietigde orkaan Luis maar liefst 60% van alle woningen. Het kostte Gene toen dágen om terug naar zijn gezin op Sint-Maarten te kunnen vliegen. Dit keer besloot de Belgische acteur om meteen vanuit Antwerpen een geldinzamelactie te starten met Kadonation.

De teller van de actie staat nu op meer dan 2.600 euro. Na afloop van de inzameling zal Gene Bervoets met zijn kinderen overleggen hoe het geld zo snel mogelijk terechtkomt waar echt nodig. Je kan zelf je steentje bijdragen via deze link.