Gène Bervoets niet te spreken over zijn Wiki-pagina

PHOTO_NEWS
Acteur Gène Bervoets is allerminst tevreden met de Wikipediapagina die rond zijn persoon werd opgericht. "Ik ben het absoluut niet eens met de inhoud", briest hij in Knack. "Het wil maar niet lukken om het aan te passen."

"Schrijf in héél grote letters dat ik al een jaar probeer om die Wikipedia-pagina aan te passen. Ik ben het absoluut niet eens met de inhoud", klinkt het in Knack. Hij heeft al geprobeerd om er een andere tekst op te zetten, maar tevergeefs. "Een dag later stond de oude pagina er weer op. Ik heb mijn agent gevraagd om daar wat aan te doen, maar dat lukt maar niet."

Bervoets vindt dat de pagina zijn carrière allerminst correct reflecteert. "Wat daar staat, is niet wie ik ben of waar ik mee samenval. Er staat bijvoorbeeld dat ik in het hoorspel Bommel de rol van Pee Pastinakel speel. Dat stelt niets voor. Dat gaat over één dag stemopnames, ooit in Nederland. Maar de onnozelaar die over mij op Wikipedia schreef, vindt dat een mijlpaal." Hij noemt het profiel "een verenging en vertekening" van wie hij is. "In alles voel je 'Gentse waterzooi' terugkomen, en dat programa is al 12 jaar oud."