Geert Hoste houdt z'n pauze nog even vol: "Prins Laurent doet me twijfelen, maar het blijft nee"

Geert Hoste in 2014.
belga Geert Hoste in 2014.
Gesjoemel met eieren, gefoefel met zitpenningen, te warm, te koud en te Trump - en de onvermijdelijke prins Laurent, uiteraard. Had hij gewild, Geert Hoste (57) had al een eindejaarsconference klaar kunnen hebben. De koning der komieken houdt z'n pauze echter nog even vol. "Zenders bellen me elke week, maar ik kijk nog even de kat uit de boom."

"Elke dag kan ik een conference schrijven en elke week krijg ik de vraag van een tv-zender of ik me nog niet bedacht heb. Elke maand twijfel ik of ik het toch niet zou doen, want het zijn heerlijke tijden voor een artiest om het podium op te stappen met een nieuwe onemanshow... Maar ik ga toch nog een tijdje de kat uit boom kijken", zo luidt het definitieve antwoord van Geert Hoste op de 'Miljonair'-vraag 'Zal de beste Vlaamse conferencier van de voorbije decennia eind 2017 zijn eigen kijk op het jaar geven?'

Liever 's ochtends
Vorig jaar verraste Hoste zijn trouwe fans door voor het eerst deze eeuw zijn eigenzinnige kijk niet langer voor uitverkochte zalen - en het daarbij horende miljoenenpubliek op tv - te verkondigen. De cabaretier speelde tussen 1993 en 2016 liefst 23 nieuwjaarsconferences die allemaal op radio en tv werden uitgezonden. Zes conferences hebben een stek in de kijkcijfertop 100 aller tijden. Vorig jaar liet hij voor het eerst al het nieuwsgeweld overwaaien. Wél koos Hoste toen om elke vrijdagochtend vroeg - om 07.55 uur - op alle regionale kanalen van Radio 2 zijn licht te laten schijnen op de actualiteit, óók tijdens de vakantiemaanden. Daarnaast blijft hij week na week columngewijs in 'Dag Allemaal' verschijnen.

Echt weg is Hoste dus niet. Op 15 augustus verschijnt bij Uitgeverij Vrijdag immers ook zijn 'Lachkalender 2018'. Maar zoek eind dit jaar niet naar Hoste in de tv- of theaterprogrammatie: er komt geen conference én ook geen ander programma. Mogelijk spaart Hoste zijn krachten om dubbel en dik toe te slaan vanaf 2018. Dat jaar vinden op zondag 14 oktober de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een voorbode voor de regionale, federale en Europese verkiezingen die in 2019 worden gehouden. Ofwel gaat de cabaretier dan voor een eenmalig 'verkiezingsoptreden', ofwel keert hij terug met een echte theatershow.

ZIJ DOEN U WÉL LACHEN EIND DIT JAAR

Geert Hoste neemt pauze, maar gelukkig zijn er alternatieven om u al grappend en grollend door het jaaroverzicht te loodsen.

Michael Van Peel - al jaren de alternatieve conferencier - en Stijn Meuris zijn wél al druk in de weer om 2017 in een overzicht te ballen. Van Peel trekt straks met 'Michael Van Peel overleeft 2017' naar alle mogelijke CC's in Vlaanderen en zal in december ook zeven avonden in de Antwerpse Arenbergschouwburg optreden. Zijn première is op 29 november in Oosterzele, zijn laatste optreden op 17 februari 2018. Waarna hij met dezelfde conference - maar dan onder de naam 'Vijgen Na Pasen' - van 15 tot 30 maart ook nog door Vlaanderen trekt.

Stijn Meuris mocht vorig jaar al proeven van een eindejaarsshow en doet dat straks met 'Stijn Meuris Tirade 2.017' nog eens over. Hij brengt zijn visie op de stand van het land vanaf 19 november, met de première in Damme, tot 2 februari in Brugge.

Eén heeft voorlopig geen plannen om de conferences van Van Peel of Meuris uit te zenden.
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Etienne Boeckx

  Toen hij lang geleden in Tienen kwam optreden was het eerste wat in mij opkwam arrogantie ! Gelachen heb ik niet !

 • COLIN VAN RENTERGHEM

  Nieuwjaars conference vond ik altijd goed maar ik luister elke vrijdag op radio 2 , en heb nog geen enkele keer moeten lachen,zo zwak !! En ergste van al dat m zelf lacht me zijn grapjes .

 • Chris Vandorpe

  Koning der komieken, das pas grappig ,hoste blijven zwijgen aub .

 • Jozef Andre's

  André Van Duin ,geen politiek gezever ,eigen sketches,simpel en heel plezant,voor mij de enige echte komiek!

 • Jeroen Roelants

  Aub laat die pauze nog lang doorgaan! Swerelds slechtste komiek ziet nieuw materiaal een nachtmerrie!