Geen ziekte, maar dit zou de echte reden voor de terugkeer van Stromae zijn

Stromae tijdens zijn optreden op Coachella.
REUTERS Stromae tijdens zijn optreden op Coachella.
Gisteren maakte Pygma, de organisator achter de Afrikaanse tour van Stromae, bekend dat zijn concert in Kinshasa geannuleerd werd als gevolg van medische problemen. Volgens de Franstalige krant La Meuse zouden problemen met de producer de echte oorzaak van zijn terugkeer naar Europa zijn.

Een officieel persbericht maakte gisteren bekend dat Stromae zijn laatste concert in Afrika moest annuleren door een medisch noodgeval. Het Belgische talent trapte op 13 mei zijn Afrikaanse tournee af met een optreden in Dakar. Vandaag zou hij de reeks afsluiten in de Congolese hoofdstad.

Donderdagochtend zou de artiest volgens Pygma ziek zijn geworden. Stromae moest noodgedwongen naar Europa terugkeren voor medische onderzoeken. In Kinshasa circuleren echter de geruchten dat Stromae kerngezond zou zijn.

Volgens bronnen bij de politie zou de trots van België vervroegd zijn teruggekeerd omdat er problemen waren met het Congolese productiebedrijf. Het personeel zou niet betaald zijn voor bewezen diensten. La Meuse contacteerde iemand van de entourage van Stromae voor een bevestiging van het verhaal; die persoon bleef discreet maar ontkende het verhaal niet.