Geen Winona of Vanessa tijdens Depp-rechtszaak, wel andere getuigen: “Amber mishandelde Johnny, niet omgekeerd”

Johnny Depp (midden, in het grijze pak) wordt belaagd door pers en fans bij de rechtbank in Londen.
REUTERS Johnny Depp (midden, in het grijze pak) wordt belaagd door pers en fans bij de rechtbank in Londen.
Dag acht van het proces dat Johnny Depp (57) aanspande tegen The Sun. Spijtig nieuws voor wie erop zat te wachten: er is bevestigd dat Winona Ryder (48) en Vanessa Paradis (47) toch niet zullen getuigen. Geen nood: er zijn genoeg andere getuigen om hun licht op de zaak te laten schijnen. Beveiligingsagent Sean Bett bijvoorbeeld. Hij vertelde donderdag dat Amber zich agressief gedroeg tegenover Johnny en niet omgekeerd. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De dag begint met verrassend nieuws: Winona Ryder en Vanessa Paradis zullen niet komen getuigen. De vrouwen legden eerder al een getuigenverklaring af, en die zou moeten volstaan. Deze beslissing heeft waarschijnlijk te maken met de serieuze vertraging die het proces al opliep: zo was voorzien dat Depp drie dagen lang moest getuigen, maar was hij uiteindelijk meer dan vier dagen aan het woord. Ook andere getuigen zijn opvallend langer dan voorzien aan het woord. 

Terug naar het proces dan. Donderdagochtend komt Sean Bett als eerste aan het woord. Hij werkte veertien jaar lang als hoofdbeveiliger voor Depp en is een voormalig agent. Een van de topics waarover Bett moet getuigen, is het drinkgedrag van z’n werkgever - een onderwerp dat al meerdere malen terugkwam tijdens dit proces. De beveiliger geeft aan dat hij zowel Heard als Depp op “vele gelegenheden" zag drinken. Hij zag z'n werkgever echter nooit “dronken, agressief of machteloos.” Dat Depp grote glazen wijn dronk, ontkent Bett: hij zag enkel glazen van gemiddelde grootte. Waarna een discussie losbarst over het verschil tussen de grootte van glazen in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten. Zonder veel gevolgen: Brett blijft bij z'n antwoord. 

Discussie over foto

De security-agent praat vervolgens over de avond van 21 april 2016 - Heards dertigste verjaardagsfeestje. Brett pikte Depp op na het feestje, en die vertelde hem dat Heard een ruzie begon en hem sloeg. Brett nam een foto van de verwonding die de klap veroorzaakt had. Er is wel enige discussie over die foto, want in het dossier zitten twee beelden. Eentje van dichtbij genomen, een ander van wat verderaf. Brett moet toegeven dat hij het origineel van z'n foto kwijt is. “Een serieuze fout", geeft hij toe. 

Ik zou het echter wel een herhaaldelijk recept willen noemen dat mevrouw Heard meneer Depp, die zich dan van de situatie losmaakte, mishandelde.

Sean Brett, hoofdbeveiliger van Depp

“Tijdens hun relatie mishandelde mevrouw Heard Johnny verbaal en fysiek”, gaat hij verder. Tijdens meerdere gelegenheden zag ik haar tegen meneer Depp schreeuwen. Mij is ook verteld door Johnny dat mevrouw Heard hem op meerdere momenten fysiek had mishandeld.” Volgens de beveiliger moesten hij en zijn collega’s de acteur ook meerdere malen bij Amber vandaan trekken vanwege haar gedrag. “Hij verbleef dan ergens anders. Het gebeurde zo vaak dat ik het me niet allemaal meer precies kan herinneren. Ik zou het echter wel een herhaaldelijk recept willen noemen dat mevrouw Heard meneer Depp, die zich dan van de situatie losmaakte, mishandelde.”

Een maand later, op 21 mei 2016, betrad Brett samen met z'n nu overleden collega Jerry Judge de woning van Depp. “Toen we binnenkwamen zagen we meneer Depp ongeveer 6 meter van mevrouw Heard af staan, die bij de sofa stond”, zegt Brett in z'n statement. “Van zodra mevrouw Heard opmerkte dat we de kamer waren binnengekomen, keek ze erg verbaasd. Haar gedrag veranderde en ze wees naar meneer Depp en schreeuwde woorden die ongeveer dit zeiden: ‘Als hij me nog één keer slaat, bel ik de politie.’” Volgens Bett waren er echter geen verwondingen te zien. 

“Geen verwondingen”

Wanneer de advocate van The Sun dat statement in vraag trekt, antwoordt Bett: “Je kan me honderd keer een leugenaar noemen. Maar ik lieg niet, ik vertel de waarheid.” Hij voegt er nog aan toe dat hij zo'n 5 à 7 dagen per week met het koppel doorbracht, en dus eventuele verwondingen gezien zou hebben. “Ik heb geen verwondingen gezien.”

Ook Starling Jenkins, sinds 1993 in dienst als bewakingsagent bij Depp, bevestigt dat hij de acteur nooit geweld heeft zien gebruiken tegen Heard. “Ik heb ook op geen enkel moment blauwe plekken of verwondingen gezien bij Amber. Als ik ze zag discussiëren, wou Depp altijd afstand nemen en de ruimte verlaten.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.