Geen kreeft en champagne: zo verliep het huwelijk van Stromae

Stromae, Guy Gilbert en Coralie.
Guygilbert.net Stromae, Guy Gilbert en Coralie.
Père Gilbert heeft zes maanden voorbereid aan het huwelijk van Stromae en Coralie Barbier, het verliefde koppeltje trouwde op 12 december in het grootste geheim in Mechelen. De priester onthulde een foto van zichzelf met het gelukkige koppel, die afgelopen zomer werd genomen, op zijn site. Ook verklapte hij in de krant het Nieuwsblad heel wat details over de ceremonie en het huwelijksfeest.

Stromae en zijn geliefde Coralie kozen voor een ongewoon huwelijk in een viersterrenhotel en een excentrieke priester en daar is heel wat voorbereiding aan voorafgegaan. Zes maanden geleden werd priester Guy Gilbert gecontacteerd door het koppeltje, waarna Stromae en zijn toenmalige verloofde naar Parijs zijn getrokken om persoonlijk de huwelijksceremonie te bespreken.

Zelf noemt de priester de geheimzinnige viering een van de mooiste huwelijk die hij ooit gezegend heeft. "De gasten wisten niet wat hun te wachten stonden, ze dachten dat ze naar een kerstfeestje gingen. Groot was de verrassing toen Paul Van Haver (de echte naam van Stromae) en zijn Coralie daar in trouwkledij stond." Ook onthult Gilbert vandaag in Het Nieuwsblad dat het menu erg exotisch was en de gasten van de Belgische, Aziatische en Afrikaanse keuken konden genieten, geen traditionele kreeft en champagne dus. Het koppel en de gasten hebben wel tot in de vroege uurtjes gefeest.