Full House-actrice Lori Loughlin verschijnt binnenkort voor rechter

AFP
De in opspraak geraakte actrice Lori Loughlin (55) en haar echtgenoot Mossimo Giannulli (56) staan vanaf 5 oktober terecht voor het universiteitsschandaal waarin ze zijn verwikkeld. Lori behoort tot een groep ouders die ervan worden beschuldigd de universiteit te hebben omgekocht.

De ‘Full House’-actrice en haar man worden ervan verdacht een half miljoen te hebben betaald om hun kinderen op de prestigieuze University of Southern California (USC) te krijgen. Hun dochters werden op papier opgenomen in het roeiteam maar ze bleken de sport in werkelijkheid helemaal niet te beoefenen.

Een Amerikaanse districtsrechter maakte donderdag de data bekend wanneer de ouders terechtstaan. Een groep van 53 mensen wordt van omkoping verdacht. De eerste groep wordt begin oktober berecht, de resterende verdachten komen in januari 2021 voor de rechter. Volgens Amerikaanse media begint het kiezen van een jury eind september. Loughlin en haar man riskeren volgens experten tot 45 jaar cel, maar die kans is echter klein.

Desperate Housewives’-actrice Felicity Huffman was ook bij de fraudezaak betrokken. Zij zou 15.000 dollar aan smeergeld hebben neergeteld om de score van het examen van haar dochter op te krikken. Felicity bekende schuld en kreeg een gevangenisstraf van veertien dagen, een taakstraf, een geldboete en een voorwaardelijke straf opgelegd.

Lees ook:

Lori Loughlin zegt onschuldig te zijn aan omkoping

BINNENKIJKEN. Lori Loughlin zet megavilla van 26 miljoen euro te koop
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.