Franse zangeres France Gall (70) overleden na longinfectie

AFP
De Franse zangeres France Gall is vanochtend overleden in Parijs aan een longinfectie. Ze werd 70 jaar. Dat melden Franse media. Ze is vooral bekend van nummers als Poupée de cire, poupée de son en Ella elle l'a.

"Er zijn woorden die we nooit willen uitspreken. France Gall is naar het 'witte paradijs' vertrokken op 7 januari, nadat ze twee jaar, in stilte en waardigheid, heeft gestreden tegen de terugkeer van een tumor", aldus de woordvoerder van de zangeres, Geneviève Salama. Door het "witte paradijs" verwijst de woordvoerster naar Le paradis blanc van Michel Berger. Tijdens de behandeling kreeg ze een zware longinfectie. Sinds 19 december lag ze daarvoor in het ziekenhuis.

Gall komt uit een muzikale familie. Haar vader schreef teksten voor onder andere Charles Aznavour. Ze leerde op vijfjarige leeftijd piano spelen en op elfjarige leeftijd gitaar. In 1976 trouwde ze met collega-zanger Michel Berger. Ze bleven samen tot zijn dood in 1992.

France Gall (de artiestennaam van Isabelle Gall) nam in 1963 op 15-jarige leeftijd haar eerste single Ne sois pas si bête op, een nummer dat meteen een hit werd in Frankrijk. In 1965 ging ze voor Luxemburg naar het Eurovisiesongfestival met Poupée de cire, poupée de son, dat werd geschreven door Serge Gainsbourg. Door haar overwinning raakte ze ook internationaal bekend. 
68 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DANNY WITTEVRONGEL

  Prachtige zangeres uit de tijd dat zangeressen nog echt konden zingen. Tegenwoordig staan ze meer te playbacken en met hun kont te draaien.

 • Laetitia Vandenbosche

  Het bekendste liedje ter wereld, My Way, origineel versie Comme D'Habitude, is door Claude François geschreven en ging over haar.... Ook Julien Clerc heeft een liedje over haar gemaakt. Dat zegt genoeg zeker? RIP een vrouw met een hart op de juiste plaats.

 • Johan Vercarre

  Nog een monument dat naar de Overkant vertrokken is. France/Isabelle, het ga je goed aan Gene Zijde ! En dank voor alles !

 • bert waeyaert

  Heb haar live gezien in de jaren 80, prachtige dame en prachtige muziek. RIP in de paradis blanc.

 • Patrick De pauw

  Zo een artiesten vind men hier niet?alleen een hoopje roepers die het denken te kunnen zingen en die stuurt men dan naar het Eurosong om nog meer uitgelachen worden en pats terug in het land en men hoort ze niet meer!