Frank Aendenboom stopt: "Nooit met plezier geacteerd"

photo_news
"Een halfuur rechtstaan, het gáát gewoon niet meer". Frank Aendenboom (72) neemt na veertig jaar afscheid als acteur. Alleen voor de 'Crimi Clowns' van Luk Wyns wil hij nog een uitzondering maken, vertelt de acteur in Dag Allemaal.

"Ik heb hier en daar nog wel een rolletje gespeeld, maar 't grote werk heb ik definitief vaarwel gezegd. Ik doe alleen nog mee in de derde reeks van 'Crimi Clowns'. Omdat ik dat een heel mooi project vind. Voor de rest interesseert acteren me niet meer".

Sociale impact
"Mijn vak heeft z'n maatschappelijk belang verloren. Theater, film, televisie: ze hebben geen sociale impact meer. 't Is één en al internet. Allez, wie van onder de veertig kijkt nog veel tv?"

"Bovendien: ik heb nooit voor mijn plezier geacteerd. Ik ben er ooit aan begonnen, omdat ik merkte dat ik er nogal goed in was. Maar voor de rest... Je moet iets doen om de kost te verdienen, hé. In ieder geval: ik ga dat acteren dus niet missen".

"Ik hou nu de boot af, behalve dus tegenover Luk. Uit sympathie, omdat hij een onafhankelijk producent is. Én omdat er maatschappijkritiek zit in 'Crimi Clowns'. Al gaat die voor de meeste kijkers verloren. Wat wil je, na tien minuten geven ze acht minuten reclame en vijftien minuten later wéér eens. Het is precies op dát soort samenleving dat 'Crimi Clowns' kritiek heeft".

Lees er alles over in Dag Allemaal
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels