Forbes fluit Kanye terug: Kim Kardashian is geen miljardair

REUTERS
Kim Kardashian (39) is dan toch geen miljardair, zegt zakenblad Forbes nu. De realityster werd deze week verwelkomd tot de miljardairsclub door manlief Kanye West (43) nadat ze aandelen van haar beautybedrijf verkocht. Daarmee werd haar vermogen een pak hoger geschat, maar dat blijkt niet helemaal correct te zijn.

“Ik ben zo trots op mijn mooie vrouw Kim Kardashian-West, omdat ze officieel miljardair is geworden. Je hebt de gekste stormen doorstaan en nu schijnt het licht van God op jou en onze familie”, schreef Kanye. Hij plaatste er voor de gelegenheid ook een foto bij van een zelfgemaakt ‘stilleven’ van bloemen en fruit. “We houden van je”, aldus Kanye.

Het Amerikaanse cosmeticabedrijf Coty nam maandag een belang in KKW Beauty, het make-upbedrijf van Kim. Het bedrijf kocht 20 procent van de aandelen voor een bedrag van 200 miljoen dollar (zo’n 177 miljoen euro). Daarmee werd de waarde van het bedrijf op 1 miljard dollar (circa 887 miljoen euro) geschat, maar dat maakt van Kardashian nog geen miljardair. Haar eigen persoonlijke vermogen werd geschat op zo’n 350 miljoen dollar, of 310 miljoen euro. Kanye West hoort zelf wel tot het rijtje met een vermogen van 1,3 miljard euro, mede dankzij lucratieve zakendeals met o.a. Adidas en onlangs nog Gap.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.