Filmsterren zien diner bij Obama niet meer zitten

De Amerikaanse president Barack Obama tijdens het correspondentendiner van 2012.
EPA De Amerikaanse president Barack Obama tijdens het correspondentendiner van 2012.
Steeds minder Hollywoodsterren zijn bereid aan te schuiven bij het jaarlijkse correspondentendiner in het Witte Huis. Dat zegt een bron tegen The Hollywood Reporter. De sterren voelen zich ongemakkelijk in de situatie waar andere gasten hen lastigvallen en "zich als een stel kinderen gedragen".

Washington heeft steeds meer moeite A-sterren naar het evenement te krijgen. "De glans is eraf", meldt de bron. Doordat er gewoonlijk niet alleen politiek verslaggevers maar ook filmsterren en komieken komen naar het diner bij president Barack Obama thuis staat het bekend als een festijn vol glamour. Maar de enige grote naam die dit jaar te zien is op het diner dat morgen plaatsvindt is Robert DeNiro, die momenteel een documentaire promoot over zijn vader die kunstenaar was. Ook '12 Years a Slave'-regisseur Steve McQueen staat op de gastenlijst.

Agentschappen in Los Angeles waarschuwen hun acteurs naar verluidt dat ze op moeten oppassen voor ongemakkelijke situaties, mochten ze overwegen naar Washington af te reizen. Ben Affleck is bijvoorbeeld niet meer bij het diner geweest, sinds een dronken vrouw hem een paar jaar geleden haar borsten liet zien toen hij de toiletten binnenliep.

"Het is er druk en chaotisch. Veel mensen willen handtekeningen en foto's en er is geen manier om eraan te ontsnappen", vervolgt de bron, die ook opmerkt dat het diner met de komst van realitysterren een B-evenement is geworden.