Felicity Huffman hoopt op twee weken in ‘vijfsterren- gevangenis’

Acteurskoppel Felicity Huffman ('Desperate Housewives') en William H. Macy (‘Fargo’) verlaten aangeslagen de rechtbank.
AFP Acteurskoppel Felicity Huffman ('Desperate Housewives') en William H. Macy (‘Fargo’) verlaten aangeslagen de rechtbank.
Afgelopen vrijdag kreeg Felicity Huffman te horen dat ze 2 weken de cel in moet vanwege haar bijdrage in het omstreden studiefraudeschandaal in Amerika. De Desperate Housewives-actrice bekende van meet af aan schuld en toonde berouw voor de daden die ze verricht heeft. Haar advocaten doen er nu alles aan om Huffman (56) in een van 's lands 'fijnste' gevangenissen te krijgen, meldt Page Six.

Huffman's juridische team hoopt dat ze haar twee weken detentie mag doorbrengen in The Federal Correctional Institution Dublin, waar 'slechts' 1.235 gevangenen zitten en wat op 560 kilometer rijden van haar huis in Los Angeles is. Het is nu aan rechter Indira Talwani of dit verzoek wordt ingewilligd.

In deze gevangenis mogen gedetineerden elke dag films kijken tussen elf uur 's morgens en vijf uur 's middags. Elke gedetineerde heeft een maximaal te besteden budget van 320 dollar per maand, wat voor Felicity dus op 160 dollar komt voor de twee weken dat ze moet zitten. Van dit geld kan ze snacks, snoep en andere extraatjes kopen.

Hoewel Huffman niet heel lang achter tralies hoeft te zitten, zal het toch een groot verschil zijn met haar dagelijkse luxeleventje, meent Page Six. De 56-jarige actrice moet elke dag haar bed opgemaakt hebben als er om half zeven 's morgens inspectie is. Om tien uur 's avonds gaan de lichten uit en dient elke gevangene te gaan slapen. Haar echtgenoot William Macy en hun twee dochters mogen op zaterdag en zondag langskomen tijdens het bezoekuur, maar mogen geen eten, drinken of cadeautjes meebrengen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DONALD BORREMANS

  Ocharme, haar eigen bed opmaken en om 22 uur 't licht uit en slapen!

 • Bernard Dieryck

  Voor iedereen hetzelfde !!

 • Wim Parmentier

  Lijkt mij verdacht veel op de 5 sterrengevangenis van Brugge...

 • louis van hoeylandt

  is helemaal niet schandalige ..iemand die geen onderhoud geld kan betalen moet niet tussen moordenaars en ander crimineel gezet worden ,zo ook deze vrouw moet niet tussen enz enz ,

 • robrecht Peeters

  twee weken als vrouw in een vrouwengevangenis omringd door vrouwen die hun gans leven niet zullen verdienen wat zij als betaling kreeg voor een aflevering van dit feuilleton dat weet de oordelende vrouwelijke rechter zeker, is niet van de poes......