Felicity Huffman gespot in gevangenisplunje tijdens bezoek van echtgenoot

Felicity Huffman
AFP Felicity Huffman
Felicity Huffman is voor het eerst gezien sinds ze begon aan het uitzitten van haar gevangenisstraf van dertien dagen. Tijdens een bezoekje van haar dochter en echtgenoot werd ze gespot in een donkergroene gevangenisplunje. 

Verschillende Amerikaanse media hebben foto’s gepubliceerd van Felicity Huffman in de gevangenis. De ‘Desperate Housewives’-ster is veroordeeld omdat ze 15.000 dollar aan een zwendelaar heeft betaald om haar dochter extra tijd te geven bij een toelatingsexamen voor de universiteit. Daarvoor moet de 56-jarige actrice dertien dagen ‘zitten’.

Huffman draagt een groene overall met daarop haar gevangenisnummer: 77806-112. Dat is te zien op de foto’s en op een filmpje, die zijn gemaakt toen haar man, acteur William H. Macy, en dochter op bezoek kwamen.

Naast de celstraf moest de Oscargenomineerde actrice een boete van 30.000 dollar (27.000 euro) betalen en krijgt ze een taakstraf van 250 uur. Ze heeft haar excuses aangeboden voor haar rol in de universiteitsfraude. In totaal zijn in de zaak ruim vijftig mensen opgepakt, onder wie ‘Full House’-actrice Lori Loughlin. Zij moet naar verwachting begin 2020 voorkomen.

Huffman zit haar straf uit in een federale gevangenis in Dublin, Californië. In het complex zitten 1230 andere vrouwelijke gevangenen. Huffman hoeft er maar relatief kort te verblijven: waar zij slechts dertien dagen vastzit, heeft de gemiddelde gevangene in het complex vijf jaar celstraf.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.