Fassbender bestudeerde Ashton Kutcher voor Steve Jobs-film

YouTube
Michael Fassbender is niet de meest voor de hand liggende hoofdrolspeler in een film over Apple-oprichter Steve Jobs. Hij lijkt naar eigen zeggen totaal niet op de man. Waar de acteur zijn inspiratie dan wel vandaan haalde voor het spelen van de iconische Jobs? "Ik bestudeerde Ashton Kutcher", vertelt de 38-jarige acteur aan Entertainment Weekly.

Fassbender doelde op de film Jobs uit 2013, waarin de man van Mila Kunis gestalte gaf aan Jobs, met zijn welbekende coltruien en soms wat eigenaardige gedrag. De Amerikaans-Ierse Fassbender was niet de eerste keus voor de nieuwe biopic van Danny Boyle en Aaron Sorkin. Maar zijn voorganger Christian Bale had niet de juiste 'energie' voor de rol en werd ontslagen, waarna Fassbender werd aangetrokken.

Ondanks het gebrek aan uiterlijke gelijkenis hebben de makers van de nieuwe film wel hun best gedaan om het geloofwaardig te maken. Zo draagt de acteur bruine contactlenzen en duikt halverwege de eeuwige coltrui van Jobs ook op. "Het publiek wil dat", vertelt Fassbender erover.

De film Steve Jobs was gisteravond het hoogtepunt tijdens het New York Film Festival. Seth Rogen en Kate Winslet spelen er ook in mee.