Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

Instagram
Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, dit keer heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Maar dat is niet waar iedereen het over heeft. Aandachtige volgers hebben dan ook een nieuw detail ontdekt op de ‘Friends’-foto en kunnen hun ogen niet geloven. “Wat een manier om je entree te maken op sociale media”, klinkt het. Maar wat is er aan de hand?

Een dag na haar recorddebuut op Instagram heeft Jennifer Aniston grappend haar excuses aangeboden voor de wereldwijde storing die haar account veroorzaakte. “Ik zweer dat het niet mijn bedoeling was het te breken. Dank jullie wel voor het lieve, glitchy welkom”, schreef ze, uiteraard verwijzend naar het nieuws dat ze Instagram heeft gebroken met haar eerste post, een groepsfoto waarop ze samen staat met haar ‘Friends’-collega’s.

Over die foto raakt de wereld nog steeds niet uitgepraat. Zeker niet nu oplettende volgers hun oog lieten vallen op de smartphone die op de tafel van het gezelschap ligt. Op de foto is te zien hoe er ‘iets wit’ op het scherm lijkt te liggen, en daar stellen velen zich vragen bij. Zij denken dan ook dat Aniston met haar eerste foto per ongeluk meer heeft gedeeld dan ze wellicht had bedoeld. “Dat is overduidelijk cocaïne”, reageren haar volgers. Of ook: “Hoe kan het zijn dat ze daar samen coke snuiven?” en “Die lijnen cocaïne op de iPhone in de eerste Instagram-foto van Jennifer Aniston, wat een geweldige manier om je debuut op sociale media te maken!”

(lees verder onder de foto en tweets)

Op de foto is te zien hoe er ‘iets wit’ op het scherm lijkt te liggen, en daar stellen velen zich vragen bij.
Instagram Op de foto is te zien hoe er ‘iets wit’ op het scherm lijkt te liggen, en daar stellen velen zich vragen bij.

Is het een reflectie?

Er is inmiddels zo veel commotie ontstaan dat allerlei experten zich hebben uitgesproken in buitenlandse media. “Ik ga ervan uit dat het slechts een weerspiegeling is”, zegt een expert in forensische beeldinterpretatie aan het Australische news.com. “Want als je naar de rest van de foto kijkt, zijn er nog dergelijke reflecterende witte vlekken te zien op de andere glanzende oppervlakken. Rechts van de telefoon lijkt er bijvoorbeeld een soort lade te zijn, waar dezelfde lichtreflecties op zitten. En als je goed rechts van Matthew Perry’s hoofd kijkt, is er nog een andere soortgelijke weerspiegeling.”

Toch maakt de expert nog een kanttekening: “Want als de telefoon in een zwart hoesje zat en met zijn scherm omlaag op tafel lag, dan konden we zeker stellen dat het om een reflectie gaat. Maar nu weten we dat eigenlijk niet. Deze analyse is gebaseerd op een foto op internet, en zonder verdere informatie is het moeilijk om met zekerheid te zeggen wat er speelt.”




37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Jacques

  Ja Sandra, drugs veroordelen maar tegelijkertijd werken in een danscafe waar alcohol, een legale drug verkocht wordt. Van alle drugs maakt alcohol het meeste slachtoffers!

 • Bob De Visser

  En plots wil iedereen die foto zien , opzet geslaagd ! Er zijn echt wel belangrijker dingen in de wereld

 • Leonarda Van Opbroecke

  Haha, waar halen ze het toch uit! Je moet zelfs geen cokegebruiker zijn om te weten dat je geen lijntjes gaat snuiven op je gsmscherm. Op die tafel was er dan geen plaats of wat? Een reflectie van de fotoflash is re simpel, zeker. En dan nog. Die dit 'geroddel' gestart zijn kan je moeilijk fans noemen maar eerder jaloerse dommerikken.

 • sandra de roeck

  Willem Kempenaars, meen je dit? Ik vind dat zo zo erg dat drugs tegenwoordig sociaal aanvaard zijn... dat maakt zoveel kapot. Ik werk op zaterdagnacht in een danskaffee, ben de oudste daar (39) en 1 van de weinigen die GEEN drugs nodig heeft om het een hele nacht uit te zingen. Nooit geprobeerd en ik zal het ook nooit doen.

 • Emilie Claerhout

  Als ex gebruiker beweer ik dat deze gsm ondersteboven ligt en het een hoesje is