Fanclubs Michael Jackson klagen slachtoffers seksueel misbruik aan: “Leaving Neverland’ is echte lynchpartij”

Van links naar rechts: Wade Robson, regisseur Dan Reed en James Safechuck.
Taylor Jewell/Invision/AP Van links naar rechts: Wade Robson, regisseur Dan Reed en James Safechuck.
Drie Franse fanclubs van Michael Jackson hebben Robson Wade en James Safechuck voor de rechter van Orléans gedaagd. Ze beschuldigen hen van de "aantasting van de nagedachtenis van een overledene", en dat is verboden volgens de Franse wet. In de documentaire ‘Leaving Neverland’ beweren Wade en Safechuck dat de popster hen jarenlang seksueel misbruikt had.

De verenigingen ‘Michael Jackson Community, ‘MJ Street’ en ‘On the line’ willen de beschuldigingen van pedofilie ontkrachten. "Wat ze willen is een principiële veroordeling", legt hun advocaat Emmanuel Ludot uit.

De man daagde Wade en Safechuck voor de rechtbank van eerste aanleg in Orléans. Een eerste hoorzitting is vastgelegd voor 4 juli om 9 uur. “’Leaving Neverland’ is een echte lynchpartij", klinkt het in de dagvaarding. “Robson en Safechuck maakten zich schuldig aan de ernstige en grove aantasting van de nagedachtenis van een overledene.”

‘Leaving Neverland’ werd begin maart op het Amerikaanse kanaal HBO uitgezonden. Vier uur lang werden de twee mannen en hun families aan het woord gelaten over het seksueel misbruik dat Jackson jarenlang op hen gepleegd zou hebben.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Claire Dalwein

    Gebruik jullie verstand. Het is misschien moeilijk te geloven maar het is juist omdat het walgelijk en onverstaanbaar is dat het voor bepaalde mensen onwezenlijk lijkt. En toch is het zo!!!

  • Eddy Vervaet

    Heb een grondige hekel aan eenzijdige verklaringen en beschuldigingen.Die docu was een echte lynchpartij tov Michael en zijn nabestaanden.Ik wacht nog steeds op sluitende bewijzen.Die waren er niet,zijn er niet,en zullen er ook nooit zijn.Ik vind dit een echte schande!Wij waren er niet bij,dus moet iedereen zijn mond houden over die zogenaamde "pedofiel"! Persoonlijk zal ik mij Michael herinneren als een muziekaal genie.Een icoon dat nooit nog zijn gelijke zal kennen...

  • Eddy Vervaet

    Volledig mee eens.Ik wacht nog altijd op sluitende bewijzen over het vermeende “misbruik”.Eenzijdige verklaringen hebben we nu wel genoeg gehoord en gelezen.Het is zelfs geen woord tegen woord,want Michael kan zich niet meer verdedigen.OK,er was hier en daar wel een hoek af bij Michael.Net dat maakte hem zo speciaal.Maar een pedofiel?Bewijzen graag!