Familie Caroline Flack maakt laatste Instagrampost bekend: "Ik ben géén mishandelaar”

Caroline Flack
REUTERS Caroline Flack
De familie van Caroline Flack (40), de Britse presentatrice die vorig weekend uit het leven stapte, heeft de inhoud van haar laatste Instagrampost gedeeld. De boodschap was nog niet gepubliceerd, maar werd teruggevonden op haar smartphone. 

De zelfdoding van Flack kwam er slechts drie weken voor haar rechtszaak van start zou gaan. De vrouw stond terecht voor huiselijk geweld, na een heftige ruzie met haar vriend, Lewis Burton. De woordenwisseling zou zijn omgeslagen in een vechtpartij. Caroline werd kort daarna gearresteerd. Die arrestatie kostte haar haar job bij ‘Love Island’, en zorgde er ook voor dat ze haar luxueuze huis moest opgeven. 

In de Instagrampost, die uiteindelijk nooit is verschenen, verdedigt de Britse zich. “Ik ben géén misbruiker.” In de media verschenen enkele foto’s van bebloede lakens, die als bewijs moesten dienen dat Caroline Lewis sloeg tot hij gewond was. Dat ontkent ze. “Het was mijn eigen bloed op het bed.” 

Flack was daarnaast ook openhartig over haar mentale problemen die tien jaar lang aanhielden, zo lang ze in de spotlights stond. “Ik heb mijn gevoelens zo lang onder het tapijt geveegd”, schreef ze. “Maar het enige dat je daarmee bereikt, is dat de bom ooit zal barsten. Ik werd inderdaad gearresteerd voor misbruik. Op 24 uur tijd stond mijn hele wereld plots op zijn kop. Ik lag sowieso al onder een vergrootglas, dus de hele wereld keek toe. Ik neem de volle verantwoordelijkheid voor het incident op mij, dat heb ik altijd al gedaan, maar de waarheid is dat het om een ongeluk ging. Ik had een emotionele inzinking, maar ik ben géén misbruiker. Het bloed dat iemand verkócht heeft aan een krant, was míjn bloed. Iets heel triests en heel persoonlijks.”

“De reden dat ik er vandaag over praat is dat mijn familie het niet meer aankan. Ik ben mijn job kwijt, mijn huis, mijn reputatie. De waarheid is mij uit handen genomen, en ik word enkel nog gebruikt als entertainment. Ik kan me echter niet elke dag blijven verstoppen. Ik denk niet aan hoe ik mijn carrière terug kan krijgen, maar wél aan hoe ik mijn familie en vrienden terug op hun gemak kan stellen. Meer kan ik niet zeggen.”

Haar ouders zijn blij dat ze de post hebben gevonden. “We wilden haar stem laten horen", klinkt het. “Wat haar is aangedaan, dat is echt een onrecht.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.