Familie Avicii dankt fans voor steun, maar houdt doodsoorzaak voor zich

Avicii
John Shearer/Invision/AP Avicii
De familie van de vrijdag overleden Avicii heeft voor het eerst sinds de dood van de dj een statement uitgegeven. Daarin bedanken zijn ouders iedereen die Tim Bergling de afgelopen dagen heeft herdacht.

"We willen iedereen bedanken voor de steun en de liefdevolle woorden over onze zoon en broer. We zijn dankbaar voor iedereen die van Tims muziek houdt en waardevolle herinneringen aan zijn liedjes heeft", aldus de familie Bergling.

Het gezin dankt ook iedereen voor "alle initiatieven om Tim te eren". "Met openbare bijeenkomsten, kerkklokken die zijn muziek spelen, een eerbetoon op Coachella en momenten van stilte over de hele wereld." De Berglings zijn verder blij dat hun privacy tot dusver is gerespecteerd en hopen dat dat zo blijft.

Doodsoorzaak

Over de doodsoorzaak van Avicii blijft de familie zwijgen. De 28-jarige dj en producer werd vrijdag dood aangetroffen in een resort in Muscat in Oman. Er zijn geen tekenen van een misdrijf. Bergling had gezondheidsproblemen, onder meer door overmatig alcoholgebruik. Hij leed voordat hij in augustus 2016 stopte met optreden onder meer eens aan een acute alvleesklierontsteking. Verder werden zijn blinde darm en galblaas verwijderd.

In de afgelopen dagen werd Avicii op plekken over de hele wereld herdacht. Zaterdag speelde de stadsbeiaardier van Utrecht drie liedjes op het carillon van de Dom. Beelden daarvan gingen de hele wereld over.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Ulmer

  De familie gaat een natuurlijke dood niet voor zichzelf houden omdat men weet dat de speculaties sowieso zullen volgen. Dus, het lijkt me duidelijk dat het om zelfmoord of overdosis gaat. Dat de familie daar liever geen details over kwijt wil, kan ik perfect begrijpen. Eenderhoe, zijn overlijden blijft ontzettend jammer.

 • Jurgen Van Den Bergh

  De ouders weten volgens mij dat hun zoon zich van het leven heeft beroofd of per ongeluk een overdosis drugs heeft genomen. Er is geen andere reden te verzinnen waarom je anders een doodsoorzaak zou verzwijgen.

 • Sanne Vermeulen

  Is het niet logisch dat de fans de oorzaak willen weten?

 • Frans Reinhard

  Nochtans onze jeugd kijkt zo op naar deze goden . Laat hun dan ook weten hoe deze god werd verslagen

 • Erik Van Bever

  Wij hoeven dit ook niet te weten wat de doodsoorzaak is. De mensen en de media gaan toch zoeken en hun bevindingen en meningen publiceren, tot de dag dat het met hun zelf gebeurd. Laat Avicci nu rusten in vrede, en respecteer de wensen van de familie.