Explosief: de minnaars van koningin Paola

photo_news
Dag Allemaal gooit de knuppel in het gouden hoenderhok met een diepgravende blik op het woelige liefdesleven van koningin Paola. Via uiteenlopende bronnen uit de Brusselse beau monde, de politiek en de kunstwereld lijst het weekblad de mannen op die voor de charme van de bloedmooie Paola Ruffo di Calabria. Een lijst die heel wat langer is dan die van de amoureuze escapades van haar echtgenoot.

Volgens hardnekkige berichten was Paola de eerste die verstrooiing buiten het huwelijk zocht.

Aldo Vastapane
De eerste naam die in deze context de kop opsteekt, is die van zakenman Aldo Vastapane. De invoerder van Mercedes vergaarde een fortuin met taxfreeshops in luchthavens. Die wordt er zelfs van verdacht de biologische vader van prins Laurent te zijn.

"De Italiaanse hoer"
Laurent heeft dat lange tijd zelf geloofd en legde dossiers aan over de buitenechtelijke relaties van zijn vader en moeder. Daar confronteerde hij hen ook mee. Als Laurent met het personeel over zijn moeder praatte, noemde hij haar 'la pute Italienne', de Italiaanse hoer.

Adamo
In 1964 deed het gerucht de ronde dat Paola een romance beleefde met zanger Adamo, die 'Dolce Paola' voor haar schreef. Twaalf jaar geleden werd Adamo door koning Albert in de adelstand verheven. Volgens sommigen was dat om hem te bedanken voor zijn discretie over zijn amourette met Paola.

De Donnéa & de Mun
Paola zou naast een liefdesnest op de Louizalaan in Brussel ook een adres in Parijs hebben gehad dat als uitvalsbasis diende voor haar buitenlandse avonturen. Op de Louizalaan zou ze haar minnaar en politicus François-Xavier de Donnéa ontmoeten, de latere burgemeester van Brussel. In Parijs hing de adellijke Franse fotograaf Albert de Mun dan weer geregeld aan de bel.

De lijst van mannen die zich volgens de geruchtenmolen laafden aan de charme van Paola is lang. Er staan onder meer nog een bankier, een ex-minister en een kunstpaus op.

Lees alles over de mannen in het leven van koningin Paola in Dag Allemaal.

Paola en zakenman Aldo Vastapane in 2007.
photo_news Paola en zakenman Aldo Vastapane in 2007.
De Italiaans-Belgische zanger Salvatore Adamo.
photo_news De Italiaans-Belgische zanger Salvatore Adamo.
François-Xavier de Donnéa.
photo_news François-Xavier de Donnéa.