Expert trekt zelfmoord Epstein in twijfel: “De elementen wijzen eerder op doodslag”

Jeffrey Epstein
AP Jeffrey Epstein
Een expert die door de broer van Jeffrey Epstein ingeschakeld werd, vecht de stelling van de wetsdokter aan dat de Amerikaanse financier zelfmoord pleegde. Hij suggereert dat de man die van seksuele aanrandingen beschuldigd werd, de voorbije zomer in de gevangenis om het leven werd gebracht.

"De elementen wijzen eerder op doodslag dan op een zelfmoord", zei Michael Baden op de nieuwszender Fox News. Hij sprak van "veelvuldige breuken" aan het tongbeen, ter hoogte van de hals, "die heel ongewoon zijn bij een zelfmoord".

De dood van Jeffrey Epstein op 10 augustus in een gevangenis in New York maakte de facto een einde aan zijn gerechtelijke vervolging wegens seksueel misbruik van minderjarige meisjes, waardoor er geen proces komt.

Na een "zorgvuldig" onderzoek, concludeerde het hoofd van het gerechtelijk-geneeskundige instituut van New York, Barbara Sampson, dat de 66-jarige financier zich door ophanging van het leven had beroofd. De advocaten van Jeffrey Epstein trokken deze conclusies meteen in twijfel en kondigden een "onafhankelijk en volledig" onderzoek naar de doodsoorzaak aan.

Voor Michael Baden, die op verzoek van de broer van Epstein aanwezig was bij de autopsie, zijn de breuken typisch voor doodslag door "wurging", zei hij op Fox News. De 85-jarige deskundige stond aan het eind van de jaren 70 aan het hoofd van het gerechtelijk-geneeskundige instituut van New York en voerde tijdens zijn loopbaan meer dan 20.000 lijkschouwingen uit, volgens de biografie op zijn officiële website.

Michael Baden
AP Michael Baden



8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van der Vloedt

  De evidente molenstenen werden niet gevonden in zijn verblijfplaats, wat er kan op wijzen dat andere medeplichtig waren om die daar met de nodige voorzichtigheid weg te ruimen.

 • jos robben

  wat iedereen al lang wist maar bewust niet werd geschreven door de leugenpers

 • JOHAN VLEIRICK

  Dat zou me niet verbazen! Als hij op het proces alles zou verteld hebben, zou hij heel wat prominenten met zich mee hebben gesleurd!

 • André Gijbels

  tja, hij wist teveel

 • Mathias Lunders

  Die moest dood om te vermijden dat hij anderen mee de dieperik in ging sleuren. Met anderen bedoel ik idd de elite.