Exclusief voor abonnees

Expert over burn-out Marco Borsato: “Vreemdgaan is ook hard werken”

Marco Borsato afgelopen zomer op de Lokerse Feesten. “Artiesten leven vaak ‘s nachts en slapen overdag. Dat is zowat het meest ongezonde wat je kan doen”, weet burn-outspecialist Luc Swinnen.
Geert De Rycke Marco Borsato afgelopen zomer op de Lokerse Feesten. “Artiesten leven vaak ‘s nachts en slapen overdag. Dat is zowat het meest ongezonde wat je kan doen”, weet burn-outspecialist Luc Swinnen.
Marco Borsato is op zijn 53ste ten prooi gevallen aan de ziekte van de eeuw: burn-out. “Ik heb tijd nodig om mezelf weer op te laden”, laat de zanger weten. Recent stond Borsato publiekelijk met zijn broek op zijn enkels toen zijn buitenechtelijke affaire na tien jaar aan het licht was gekomen. “Vreemdgaan is ook hard werken, het maakt je leven complex en zwaar”, zo reageert stress- en burn-outexpert Luc Swinnen.

Borsato stelt dat zijn werk weliswaar zijn lust en zijn leven is, maar dat hij er nu echt door zit. “De energie is weg. De impact van wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt.” Borsato kreeg de voorbije jaren ook een lichte beroerte en moest het faillissement van zijn productiemaatschappij verwerken. Heel wat misère dus, maar verklaart dat zijn burn-out? Luc Swinnen is burn-outexpert en -coach. Met een reeks boeken over stress en burn-out kent hij veel bijval. We vroegen hem of burn-out altijd werkgerelateerd is en of dat bij artiesten als Borsato anders ligt dan bij ‘gewone’ werknemers.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis