Ex-werknemers van Jamie Oliver zijn niet blij met zijn grote uitgaven na faillissement: “Hij is een dikke egoïst”

Jamie Oliver roept de woede van zijn ex-werknemers over zich uit.
Photo News Jamie Oliver roept de woede van zijn ex-werknemers over zich uit.

Honderden ex-werknemers van Jamie Oliver (44) zijn razend. Terwijl zij hun jobs kwijt zijn omdat tientallen restaurants van Jamie failliet zijn verklaard, blijft hij zelf miljoenen uitgeven. Jamies persoonlijke fortuin wordt nog altijd op meer dan 400 miljoen euro geraamd en dat verstopt hij totaal niet. Hij laat momenteel zelfs ingrijpende, peperdure verbouwingen aan zijn plattelandshuis uitvoeren.

Ja, Jamie en zijn vrouw Jools spenderen miljoenen aan de renovatie van Spains Hall, hun 16de-eeuwse huis dat ze enkele jaren geleden kochten. De waarde van het schitterende pand wordt op 14 miljoen euro geschat. Het telt twaalf slaapkamers, tien badkamers, twee keukens en verschillende zitkamers. Méér dan groot genoeg voor Jamie, zijn vrouw en hun vijf kinderen, dus. En door de renovaties zal het huis uiteraard nog in waarde stijgen.

“Dat allemaal terwijl sommigen van zijn vroegere koks, hulpkoks en kelners amper de huur van hun appartementje kunnen betalen omdat ze geen werk meer hebben”, zegt een ex-werknemer bitter. “Jamie Oliver deed zich in het verleden voor als iemand die sociaal bewust is en die opkomt voor mensen die het minder hebben. Maar nu toont hij dat hij gewoon geen hart heeft. Hij is een dikke egoïst die enkel aan z’n eigen geluk denkt.”
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Neyt

  De werknemers moeten toch op de hoogte geweest zijn v/d prijzen die bij J.O. gevraagd werden? je kon zo toch al weten dat de man alleen aan zichzelf dacht,terwijl zijn personeel maar een door-de-weeks loon kregen.

 • Carla Van Geel

  Nooit eerder was er zoveel jaloezie en nijd naar medemensen die het financieel beter hebben zonder zich af te vragen hoe ze dat deden, hoeveel zorgen en slapeloze nachten ze doorbrachten en hoeveel lef, ambitie en risico eraan te pas kwam. Iedereen kan hetzelfde proberen.

 • Wouter Van de Walle

  Dat ze ander werk zoeken hé.. Mijn (ex)-baas is er ook niet verantwoordelijk voor als ik privé niet meer zou rondkomen..

 • WILLY ZACHEL

  Ja wat moet hij dan doen ? Dat die restaurants gesloten moeten worden ligt aan de slechte uitbating en dat zijn dus diegene die nu reclameren dat ze hun djob kwijt zijn !

 • Gino Denil

  Er zijn allerlei technieken om het geld uit je bedrijfjes te halen en hen dan toch failliet te laten gaan. Zo wordt je rijk met 400 miljoen euro. En laat je de samenleving opdraaien voor de gevolgen voor de anderen, werknemers en toeleveranciers.