Ex-vrouw Dr. Dre eist helft van z’n vermogen: “Ik werd gedwongen om onder huwelijkse voorwaarden te trouwen”

Dr. Dre en zijn ex-vrouw Nicole Young.
EPA Dr. Dre en zijn ex-vrouw Nicole Young.
Het lijkt er niet op dat Dr. Dre (55) en zijn vrouw een makkelijke scheiding tegemoet gaan. Nicole Young (50), die 24 jaar getrouwd was met de rapper, is naar de rechter gestapt omdat ze naar eigen zeggen gedwongen werd om onder huwelijkse voorwaarden te trouwen. Ze vindt dat ze daarom recht heeft op de helft van Dre’s vermogen van 800 miljoen dollar (bijna 700 miljoen euro).

Nicole beweert dat ze in 1996 gedwongen werd om onder huwelijkse voorwaarden te trouwen. Door die overeenkomst heeft ze nu geen recht op de helft van het vermogen van haar kersverse ex. “Ik was heel terughoudend en bang om de overeenkomst te ondertekenen, maar ik voelde me in het nauw gedreven. Door de extreme druk en intimidaties van Andre (Dr. Dre, red.) had ik geen andere optie dan een advocaat in te huren en tekende ik toch het contract tegen m’n zin vlak voor ons huwelijk”, schrijft TMZ, die een blik kon werpen op de juridische documenten.  

Na twee jaar veranderde de rapper volgens Nicole van gedachten. “Andre gaf toe dat hij zich ervoor schaamde dat hij me onder druk had gezet een voorhuwelijkse overeenkomst te ondertekenen en hij verscheurde meerdere kopieën ervan voor mijn neus. Sinds de dag dat hij die papieren verscheurde, begrepen we allebei dat het contract nietig was.” 

Alimentatie

Ingewijden van Dr. Dre ontkennen dat dat het geval is. De rapper wil na de scheiding alimentatie betalen en voor al haar kosten opdraaien, maar daar neemt Nicole geen genoegen mee. Zij is van mening dat haar man het meeste van zijn vermogen heeft verdiend tijdens hun huwelijk.

Nicole vroeg in juni een scheiding aan. Het echtpaar heeft samen twee volwassen kinderen.

Lees ook: 

Vrouw Dr. Dre vraagt scheiding aan na 24 jaar huwelijk

Dr. Dre is best verdienende artiest van het decennium
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bart De Leeuw

    Afspraak is afspraak, deal is deal.

  • Marcus Camps

    Een paar miljoen Euro zou ze zo kunnen krijgen, maar voor sommigen is het nooit genoeg.

  • Benny Coomans

    gedwongen, ik denk het niet ze heeft uit vrije wil getekend want anders was het huwelijk niet doorgegaan en was ze niet mevrouw Dre geworden