Ex-manager Alanis Morissette 6 jaar in de cel voor miljoenendiefstal

Alanis Morissette en haar ex-manager Jonathan Schwartz die een celstraf heeft gekregen van 6 jaar.
Chris Pizzello/Invision/AP, photonews Alanis Morissette en haar ex-manager Jonathan Schwartz die een celstraf heeft gekregen van 6 jaar.
Voormalig manager, Jonathan Schwartz, die Alanis Morissette en andere klanten voor miljoenen oplichtte, moet zes jaar de gevangenis in. Dat heeft een rechter in Californië vandaag bepaald.

Tijdens de zitting legde Alanis een getuigenis af waarin ze vertelde dat ze moeite heeft om mensen te vertrouwen, nadat Schwartz haar miljoenen afhandig gemaakt had. In een gastcolumn in 'The Hollywood Reporter' schreef haar ex-manager dat zijn daden gevoed werden door een gokverslaving. Hiervoor liet hij zich inmiddels succesvol behandelen. (Lees hieronder verder)

Diefstal
In totaal liet Schwartz in 116 losse afschrijvingen ongeveer 4,5 miljoen euro van Alanis' bankrekening afschrijven. "Eerst 'leende' ik kleine bedragen van klanten in de hoop dat ik ze kon terugbetalen als ik de weddenschap die avond won", schreef hij in de column. "Toen ik bleef verliezen, bleef ik stelen. Ik hield mezelf voor dat ik slechts één keer geluk moest hebben en dan alles kon terugbetalen", aldus de ex-manager.