Eva Pauwels mishandeld door eigen vriend: "Hij bleek een crimineel met een enkelband"

TV Familie
Met de feestdagen was Eva Pauwels nog erg opgetogen over 2016. Ze had een nieuwe vriend - "een iets oudere, rijke zakenman" - en was dolverliefd. Maar de situatie is intussen helemaal ontspoord. In TV Familie vertelt ze dat hij helemaal niet bleek wie ze dacht dat hij was. "Hij bleek een crimineel met een enkelband, en sloeg me het ziekenhuis in."

Haar voorkeur voor foute mannen speelde haar ook dit keer parten, aldus Eva Pauwels in TV Familie. "Hij leek op het eerste zicht zo charmant. Ik kwam hem tegen in de Blokker in Aalst en hij bood aan om mijn boodschappen te dragen. De vonk sloeg meteen over. We zijn iets gaan drinken, en daarna zijn we naar mijn appartement gegaan. Daar kwam al snel het een van het ander..."

Ondanks het snelle begin was het volgens Eva absoluut geen bevlieging. "We weken niet meer van elkaars zijde, de eerste weken waren zalig. Hij charmeerde me, en betaalde al onze uitjes. Maar het sloeg al snel om in een nachtmerrie." Al bij de eerste nacht merkte Eva op dat haar nieuwe vriend een enkelband droeg. "Dat kan je niet echt verbergen als je naakt in bed ligt, he." Toch trok ze zich daar weinig van aan. "Mijn verliefdheid verblindde me. Zolang hij me niet meesleurde in zijn criminele verleden, vond ik het goed."

Alcoholist
Haar nieuwe vriend - die helemaal geen zakenman bleek te zijn, maar eerder platzak was - had ook een stevig drankverbruik, wat niet echt matchte met de verslavingsproblematiek van Pauwels. "Hij beval me dikwijls om drank te gaan kopen. Tegen mij was hij best lief en romantisch, maar als hij een glas te veel op had, kon hij plots overkoken van woede. Dan veranderde hij in een psychopaat en vielen er klappen."

Eva kreeg regelmatig klappen, en zo'n maand geleden liep het dan uit de hand. "Hij kwam straalbezopen opdagen, met twee vrienden in zijn kielzog. Ik merkte al snel dat er niets mee aan te vangen was, zag de agressie in zijn ogen. Hij trok me mee naar de slaapkamer, maar ik had helemaal geen zin in seks. Toen ik dat duidelijk maakte, sloeg hij door. Hij heeft me op de grond gesmeten, bedreigde me en pakte me hard vast. Toen zijn vrienden vertrokken waren, heeft hij me dan verkracht. Ik vreesde echt voor mijn leven."

Bedreigingen
"Toen was de maat vol", aldus Eva. "Ik heb de politie gebeld en hij heeft een nacht in de cel moeten doorbrengen. Een dokter heeft bij mij ook vaststellingen gedaan. Alles ligt nu bij de procureur en later deze maand komt de zaak voor." De politie is echter niet erg behulpzaam, aldus Eva. "Ze smijten de telefoon neer als ik probeer te bellen. En intussen word ik bedreigd door mijn ex, hij stuurt zaken als 'van mij geraak je niet meer af' en 'Ik maak u af'. " Hoe het hele geval zal aflopen, is nog maar de vraag. "Hoe kan ik ooit nog iemand vertrouwen", vraagt Eva zich af.

TV Familie