Erika Van Tielen wordt nieuwsanker bij vernieuwde RTV

BELGA
RTV, de regionale televisiezender van de regio's Kempen en Mechelen, ondergaat op 1 maart een grondige vernieuwingsoperatie. Alle infotainmentprogramma's worden afgesplitst in het nieuwe merk TV Plus, terwijl RTV zelf zich volop als nieuwsbron wil profileren en enkel nog nieuws, sport en duiding zal brengen. Het bestaande team van nieuwsankers krijgt daarbij versterking van actrice en presentatrice Erika Van Tielen en Sporting Telenet-redacteur Joris Brys.

Ook het decor, de presentatiestijl en de inhoud van de nieuwsuitzendingen zullen volgens RTV grondig veranderen. Een kijkersonderzoek in samenwerking met de Thomas More Hogescholen Kempen en Mechelen wees immers uit dat de zender momenteel een "degelijk en betrouwbaar", maar ook "grijs" imago heeft.

Alle andere programma's komen vanaf 1 maart onder de vlag van TV Plus. Dat moet een sterk merk worden voor randprogramma's en infotainment, met een eigen webstek, logo, stijl en social media beleid.

Tot de nieuwe programma's horen de namiddagtalkshow Studio Plus, met items die "niet aan de strenge nieuwsnormen beantwoorden" maar wel een boeiend verhaal opleveren over lokale verenigingen of figuren, en Living Plus, een programma over de nieuwste trends op het vlak van onder meer mode, interieur, gastronomie en de digitale wereld.

De nieuwe gezichten van RTV zijn Erika Van Tielen en Joris Brys, terwijl bij TV Plus Maarten Cox (TV Limburg) de rangen komt versterken.

Van Tielen, die in het verleden voor Vlaanderen Vakantieland, Ketnet en Studio Brussel werkte, zit al bijna twee jaar zonder werk. Eind 2014 schreef ze in een open brief over haar overwonnen burn-out en haar zoektocht naar een nieuwe job in de media. Begin deze maand werd bekend dat Van Tielen opnieuw aan het werk is. Ze duikt op in een reeks reclamefilmpjes voor  bandenmerk Michelin.