Emiel Goelen vecht tegen zenuwziekte ALS

photo_news
Zijn armen en benen zijn verlamd, spreken gaat moeizaam. "Hij heeft een trage vorm van ALS", aldus Sonja (65), de echtgenote van ex-televisiepresentator Emiel Goelen (65). "Sonja is mijn troost", zegt hij in Dag Allemaal. "Maar eerlijk: ik zie geen toekomst meer. Mensen begrijpen niet wat Sonja en ik doormaken".

"Emiel heeft altijd gezond geleefd", zegt Sonja. "Nooit gerookt, nooit alcohol gedronken. En dan komt een mens zoiets tegen..."

Al zes jaar
Emiel Goelen was jarenlang een vertrouwd televisiegezicht, voornamelijk als bezieler en presentator van het populaire consumentenprogramma 'Op De Koop Toe'. En ook als panellid in 'De Drie Wijzen' en 'Zeg Eens Euh!' Na zijn ontslag bij de VRT in 1997 werkte hij mee aan de magazines 'Genieten' en 'Autowereld'.

Maar dat is allemaal verleden tijd. Emiel is ongeneeslijk ziek en komt z'n huis nog nauwelijks uit. Tot nu hield hij dat voor de buitenwereld verborgen. Maar hij wil niet langer zwijgen. De fatale zenuwziekte ALS is nu algemeen bekend door de Ice Bucket Challenge.

"Rotziekte"
"Emiel heeft die ziekte al zes jaar", vertelt Sonja. "Hij heeft een heel trage vorm van de ziekte". Goelen: "Het is een rotziekte. En het gaat altijd maar verder en verder... Bergaf. In de zomer van 2013 kon ik nog zelf eten, met m'n rechterarm. Maar in de herfst ging dat al niet meer".

Lees er alles over in Dag Allemaal
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.