Elton John in Groot-Brittannië geëerd met speciale munt

Elton John krijgt eigen munt
REUTERS Elton John krijgt eigen munt
De Britse zanger Elton John (73) krijgt in zijn geboorteland een herdenkingsmunt. Het ontwerp is goedgekeurd door Sir Elton zelf. Hij is, na Queen eerder dit jaar, pas de tweede Britse artiest ooit die een officiële munt krijgt.

Het ontwerp is gebaseerd op het ‘I'm Still Standing’-tijdperk van Elton John. Op de munt zijn onder meer een excentrieke bril, hoed en strik afgebeeld die rechtstreeks uit de videoclip van de klassieker uit de jaren 80 lijken te komen. “Het is een fantastische eer om op deze manier onderscheiden te worden”, laat de zanger weten in een reactie. “In de laatste jaren beleef ik de meest memorabele momenten uit mijn carrière en deze herdenkingsmunt vormt een nieuwe mijlpaal tijdens mijn reis.”

Naast ‘I'm Still Standing’ heeft Elton John vele hits gescoord. In totaal verkocht hij meer dan 300 miljoen platen. Hij is daarmee een van de bestverkopende artiesten aller tijden. Het Britse popicoon won ook vele prijzen, waaronder vijf Grammy's en twee Oscars.

Verzamelaars en fans kunnen de munt vanaf maandag aanschaffen. In totaal worden 7.500 exemplaren uitgebracht. De goedkoopste variant kost 13 pond (zo'n 14 euro), terwijl de gouden munt voor 1.000 pond, zo’n 1.100 euro, over de toonbank gaat. 

De bewuste munt
via REUTERS De bewuste munt

Lees ook: 

Oude concerten Elton John te zien op YouTube

Elton John schiet ex-verloofde van 50 jaar geleden financieel te hulp

Ex-vrouw Elton John spant rechtszaak tegen hem aan
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.