Elton John had autocue geïnstalleerd op uitvaart van Diana

Elton John tijdens de begrafenis van prinses Diana
REUTERS Elton John tijdens de begrafenis van prinses Diana
Ook de grootste sterren hebben wel eens zenuwen. Om die zenuwen niet de overhand te laten krijgen, liet Elton John een autocue installeren tijdens de uitvaart van prinses Diana. Daarop was de tekst van het nummer ‘Candle in the Wind’ te lezen. Dat vertelde de 72-jarige zanger tijdens een interview in de Royal Academy of Music, waar hij ooit studeerde.

Elton zong op de begrafenis in Westminster Abbey, nadat Diana was overleden tijdens een auto-ongeluk in Parijs. De bijeenkomst werd live uitgezonden en bekeken door honderden miljoenen mensen over de hele wereld.
‘Candle in the wind’ was een oude hit van Elton John. Om het nummer passend te maken bij de gebeurtenis, verving hij de eerste regels, 'Goodbye Norma Jean', door 'Goodbye England's Rose'. De nieuwe versie stond wekenlang op de eerste plek in de hitlijsten en werd de snelst verkochte single in het Verenigd Koninkrijk ooit. "Het was de eerste keer dat ik een autocue had laten installeren", bekende de zanger tijdens het gesprek in de Academy. "Want ik dacht: als ik nu toch 'Goodbye Norma Jean' zing, word ik opgehangen, verdronken en gevierendeeld. Het was gewoon een voorzorgsmaatregel."
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Lauwens

    Als de kijkers moesten weten hoeveel 'sterren' en 'presentatoren' gebruik maken van autocue en hun shows niet meer bijwonen, zouden er veel kunnen gaan doppen.

  • Marc Van der Vloedt

    Wou zeker niet over"man"d worden door echte emoties om ruiterlijk en ridderlijk niet toe te geven aan zijn toegestopte titel van de georganiseerde uitvaart entourage ? Weet ge wat, speel een tune voor een 007 film !