Elton John en George Clooney boycotten hotels uit protest tegen sharia-wetten

George Clooney (links) en Elton John (rechts) boycotten hotels die eigendom zijn van de sultan van Brunei (midden).
AFP George Clooney (links) en Elton John (rechts) boycotten hotels die eigendom zijn van de sultan van Brunei (midden).
Elton John staat achter de boycot van hotels die eigendom zijn van de sultan van Brunei. Dat laat de zanger in een verklaring weten. Acteur George Clooney heeft tot de boycot opgeroepen vanwege de volledige invoering van de islamitische sharia-wetten.

De invoering betekent dat dood door steniging mogelijk is voor homoseksuele handelingen, overspel en verkrachting. Clooney riep op de luxehotels die eigendom zijn van de Brunei Investment Company en van de sultan niet meer te gebruiken. Daaronder vallen het Dorchesterhotel in Londen en het Beverly Hillshotel in Los Angeles.

Elton vindt de boycot een prima idee. Hij stelt dat de boycot waarschijnlijk weinig uithaalt. “Maar gaan we echt helpen door mee te betalen aan deze schendingen van mensenrechten”, vraagt hij zich af. De zanger erkent dat Brunei als soevereine staat het recht heeft zelf te kiezen wat voor wetten het hanteert. “We moeten een signaal afgeven om te laten zien dat dit onacceptabel is.”

“Laat duidelijk zijn dat iedere keer als we in de hotels verblijven we geld geven aan mensen die hun eigen burgers stenigen of doodslaan omdat ze homo zijn of beschuldigd worden van overspel”, schreef Clooney in zijn oproep.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Katherine Baker

  In onze landen zijn ze veel te mild en ginder veel te streng. Iets tussenin is zeker te veel gevraagd ... ?

 • Emile De Smedt

  Wie van die heersers zal er van wakker liggen.Ze zijn baas, hebben volgelingen in onze gastvrije landen.Op sluikse wijze dringen ze hun zeden en gewoonten op.De goegemeente weet dat maar de politieke kaste heeft er vemoedelijk,of vind er baat bij.Zitten evengoed in ivoren toren.

 • Remus Bogaert

  Weldone Elton .Als iedereen eens begint met die rijke Arabieren te boycotten het zal rap gedaan zijn met de sharia.

 • Steve Wildemeersch

  Ik kan dit soort acties alleen maar toejuichen.... ik ga ook niet meet op reis naar landen die mensenrechten met de voeten treden... trouwens het is de enige doeltreffende reactie indien er wordt geraakt in de geldbeugel... Jammer dat velen eerder kijken naar hun eigen geldbeugel en dan maar voor eigen welzijn hun ogen sluiten voor dit soort zaken maar wel vanaf de zijlijn luidop hun afkeuring uiten...

 • Didi Bellens

  Het zal zeker niet veel uithalen, maar als je niets doet zal er ook niets veranderen dus prima initiatief van de heren