Elton John en burgemeester van Venetië schelden elkaar de huid vol

De burgemeester van Venetië en de popzanger Elton John.
Belga De burgemeester van Venetië en de popzanger Elton John.
De homoseksuele popzanger en burgemeester van Venetië Luigi Brugnaro kunnen niet meer samen door de deur. Brugnaro besliste onlangs om alle boeken met beelden van holebiparen uit de schoolbibliotheken te verwijderen. Pure homofobie, vond Elton John, die zijn ongenoegen vrijdag reeds botvierde op twitter. Aanleiding voor Brugnaro, officieel partijloos maar verkozen als kandidaat van Centro-destra (Centrumrechts), om de zanger er vandaag van te beschuldigen, de wereld door een (regenboog-)gekleurde bril te zien en hem "te bedreigen".

Ik heb geen problemen met homoseksuelen, tweette Brugnaro vandaag. En ik heb geen schrik van jouw dreigementen, luidde het voorts op mannelijke wijze.

De Britse zanger, die met zijn partner David Furnish twee (geadopteerde) kinderen heeft, had de burgemeester van San Marco en verre omgeving dan weer bestempeld als "lummelachtig en onverdraagzaam" en propagator van de intolerantie. Venetië zinkt weg, maar niet zo snel als Brugnaro, klonk het weinig liefdevol.

Waarop de burgervader John aanwreef: als je zegt zoveel van Venetië te houden, waarom doe je er dan niets aan om de stad te redden? John heeft een eigendom op het Venetiaanse eilandje Giudecca, maar blijkbaar wil de burgemeester dat de zanger ook eigenhandig algen gaat verwijderen of het Mozes-project financieel spekken.

En zo zitten beiden op de brug der wederzijdse zuchten en kunnen ze nog een tijdje blijven tweeten.