Elton John doet boekje open over Michael Jackson: "Hij leek niet te kunnen omgaan met volwassen gezelschap”

Elton John heeft het in zijn biografie ook over Michael Jackson
PhotoNews/AFP Elton John heeft het in zijn biografie ook over Michael Jackson
De biografie van Elton John (72) is dan nog niet uit, maar ze doet wel heel wat stof opwaaien. Nadat eerder al pittige fragmenten over Eltons moeder, prinses Diana en de Queen uitlekten, deelt RadarOnline nu enkele stukken over Michael Jackson. En die schetsen niet zo'n fraai beeld van de King of Pop. 

Dat Elton John geen blad voor de mond neemt in zijn nieuwe biografie, die binnen een paar dagen uitkomt, is duidelijk. Radar Online kon het boek al inkijken, en deelt een passage waarin Elton over Michael Jackson schrijft. 

Zo beschrijft de muzikant een lunch met Jackson in de jaren 1990. Elton vroeg zich naar verluidt af “met welke voorgeschreven medicatie Jackson zich volgepropt had.” “De arme man zag er verschrikkelijk uit”, schrijft hij. “Erg breekbaar en ziek. Zijn neus was bedekt met een kleefpleister en zijn make-up leek aangebracht door een maniak.” Volgens Elton verdween zijn collega plots “zonder een woord te zeggen”. Later vonden ze hem terug in het huisje van Eltons huishoudster, waar hij “rustig spelletjes aan het spelen was" met haar 11-jarige zoontje. “Om welke reden dan ook, leek het alsof hij niet kon omgaan met volwassen gezelschap", staat er in het boek. Later voegt de muzikant eraan toe dat Jackson “oprecht mentaal ziek is, een verontrustend persoon om bij in de buurt te zijn.” Hij vertelt ook hoe dat “Jackson volledig gek geworden was" tegen het jaar 2000.

‘Me: Elton John’ verschijnt op 15 oktober.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ramses Temmerman

  Dit verklaart opnieuw dat Michael Jackson geen pedofiel was. Hij was mentaal helemaal verknipt, wou niet volwassen worden, vertrouwde geen volwassenen, kon zichzelf niet zijn met volwassenen... Zijn goedheid en zwaktes werden misbruikt door geldwolven, nu nog steeds.

 • Liliane Giraerts

  Wanneer gaat het eens stoppen, schande, laat de doden rusten aub, hij kan zichzelf niet meer verdedigen, foei, stop er toch allemaal mee, alleen de nabestaanden zijn getekend voor de rest van hun leven die er helemaal niks kunnen aan doen, foei, hoe wreed is dat.

 • Mike Degenkamp

  Iedereen kan praten wat die wil, Michael Jackson is er niet meer en er is geen bewijs dat hij het heeft gedaan! Dus wie het ook zo hard durft te zeggen dat hij een pedofiel is is super laf, want Michael is er niet meer. En bedenk je is even heel goed, kijk eens wat hij allemaal voor kinderen heeft gedaan? Super veel goede dingen! En er zal nooit een echt antwoord komen want Michael Jackson is er niet meer.

 • Eddy Vervaet

  Elton moet uiteraard Michael in zijn boekje betrekken of het verkoopt niet....

 • Eddy Vervaet

  Elton zou beter zwijgen.Hij zat zelf aan drank,drugs waar je een volwassen olifant kan mee verdoven.Anderzijds bewijst zijn uitspraak dat Michael een kindervriend was!