Ellen DeGeneres en de Kardashians hebben de meeste ‘fake’ Instagramvolgers

Ellen DeGeneres en de Kardashian-zusjes hebben heel wat fake Instagramvolgers
Getty/Instagram Ellen DeGeneres en de Kardashian-zusjes hebben heel wat fake Instagramvolgers
Volgens een onderzoek van ICMP (het Internet Control Message Protocol, red. ) hebben Ellen Degeneres, BTS en Kourtney Kardashian de meeste fake volgers op sociale media. Het gaat dan om accounts waar geen echte mensen achterzitten. 

Het ICMP onderzocht 99 Instagram- en Twitter-accounts van mensen uit de showbizz- en sportwereld met de software IG Audit. Daaruit bleek dat maar liefst 49% van de volgers van Ellen Degeneres vals was. De Zuid-Koreaanse boyband BTS staat met 47% valse profielen op de tweede plaats, en Kourtney Kardashian vervolledigt de top 3 met maar liefst 46% fake volgers. Ook de andere Kardashian-zusjes doen het niet zo goed. Zowel Khloé als Kim tellen 43% valse profielen. 

Als we de sportwereld erbij tellen, staat er trouwens een voetballer bovenaan de lijst. 51% van de volgers van Toni Kroos - die bij Real Madrid speelt - is vals. 

Of de beroemdheden trouwens weet hebben van hun fake volgers (en ze mogelijk zelf aanschaften om zo hun populariteit te vergroten) wordt in het midden gelaten. 

Bekijk hier de showbizz-top 10

1. Ellen DeGeneres – 49%

2. BTS – 47%

3. Kourtney Kardashian – 46%

4. Taylor Swift – 46%

5. Ariana Grande – 46%

6. Deepika Padukone – 45%

7. Miley Cyrus – 45%

8. Katy Perry – 44%

9. Khloe Kardashian – 43%

10. Priyanka Chopra – 43%

Het volledige onderzoek bekijk je hier
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Ryckaert

    Sociale media is fake op zichzelf