Eline De Munck slaagt in eerste New York Marathon

Serieuze emoties aan de finish dedju! Dat het stevig was maar ik heb het gedaan. Samen met zo een 70.000 andere lopers. Mijn tijd: 4.16.36 #BestTrots #MerciVoorDeSupport #mercivoor❤️ #CheckHeleVerslagOpInstaStoriesFlair
Eline De Munck (28) heeft haar eerste New York Marathon uitgelopen in 4 uur 16 minuten 36 seconden. De Beverse oud-tv-presentatrice trainde een half jaar lang voor haar allereerste marathon.

De Munck, hier op een foto die ze gisteren online zette,  hield de afgelopen maanden haar volgers op Instagram op de hoogte van haar trainingen in voorbereiding van de prestigieuze loopwedstrijd.

Ook oud-Journaal-anker Freek Braeckman is in The Big Apple. Hij liep de marathon in 3u 54m 35sec.

Winnaar in New York werd de Eritreëer Ghirmay Ghebreslassie. De pas twintigjarige atleet, die vorig jaar verraste met de wereldtitel in Peking, arriveerde solo aan de finish in Central Park in een tijd van 2u07m51sec.  Hij had een dikke minuut voorsprong op de nummer twee, de Keniaan Lucas Rotich, die finishte in 2u08m53sec. Op zijn twintigste is hij de jongste winnaar in de geschiedenis van de New York Marathon.

Bij de vrouwen was Mary Keitany een klasse apart. De 34-jarige Keniaanse rondde een lange solo af in 2.24.26. Ze won voor de derde keer op rij. Haar landgenote Sally Kipyego kwam als tweede aan in 2.28.01, op ruim drieënhalve minuut.

Ghirmay Ghebreslassie (20) zegeviert in Central Park. Hij is de jongste winnaar ooit van de prestigieuze marathon.
EPA Ghirmay Ghebreslassie (20) zegeviert in Central Park. Hij is de jongste winnaar ooit van de prestigieuze marathon.
F*ck Yeah!
Ochtend ontvangst voor de marathon lopers in het hotel. Amerika is gek naar wel heel lief!