Einde carrière? Niemand wil nog werken met Ron Wemel uit ‘Harry Potter’

DOCUMENTATION
Zowat de hele wereld kent acteur Rupert Grint (30) als Ron Wemel - of Ron Weasley. Hij werd op amper elfjarige leeftijd gebombardeerd tot superster door zijn rol in de ‘Harry Potter’-films, samen met Daniel Radcliffe (29) als Harry Potter en Emma Watson (29) als Hermelien Griffel/Hermione Granger. Het trio verdiende miljoenen aan de films en er leek een glansrijke carrière in het verschiet te liggen. Maar hoewel Radcliffe en Watson hun sterrenstatus wisten te behouden, zit Rupert Grint nu professioneel aan de grond.

Want intussen is de acteur dertig jaar oud en lijkt niemand nog met hem te willen werken. Hij krijgt geen enkele grote filmrol meer aangeboden, en de producties waar hij wél nog in te zien is, draaien stuk voor stuk uit op een gigantische flop. Hij speelde sinds het einde van ‘Harry Potter’-films enkele ‘veilige’ rollen in televisieseries zoals ‘Snatch’, ‘Sick Note’ en ‘The ABC Murders’, maar die waren niet noemenswaardig en konden zijn carrière niet uit het slop halen.

Financiële ramp

Zijn vermogen werd enkele jaren terug geschat op ruim 32 miljoen euro. Maar na een mislukte investering bleef de acteur achter met een financiële kater. Na het faillissement van het boetiekhotel in Londen dat hij na de ‘Harry Potter’-films opende - waar hij nog geen 3.000 euro aan overhield - en de snoeiharde kritiek die hij van de pers kreeg over zijn acteerwerk in low budget-films, lijkt Rupert al een tijdje op zijn spaargeld te moeten teren. “Ik denk dat ik mezelf gaandeweg een beetje ben verloren”, vertelde Rupert daar zelf over aan The Radio Times.

Dat Rupert weinig weet van zijn financiën bleek ook in 2016, toen hij een geschil had met de belastingdienst. Hij werd na ‘creatief boekhouden’ teruggefloten vanwege belastingontwijking en moest 1,2 miljoen euro extra afstaan. Rupert gaf destijds aan “zeer beperkt” verstand te hebben van zijn financiële zaakjes en zijn boekhouding helemaal aan zijn vader en zijn accountant over te laten.

Gedesillusioneerd

Ook de omgeving van de acteur kon zien hoe het fout liep. “Rupert wou hoofdrollen spelen op het grote scherm en op de planken”, stelt een vriend van de acteur in de internationale media. “Maar momenteel is hij niks. Hij is gedesillusioneerd in het leven en in zijn werk.” Ook Rupert beseft zelf dat het bergaf ging. “Zonder Harry Potter voel ik me verloren. Ik weet niet zo goed wat ik moet aanvangen met mezelf.”

Getty Images
NAAR ARCHIEF: 15-11-2002 (J.V.)

De roodharige acteur was als elfjarige voor het eerst te zien als Ron en speelde in alle acht films over de magische wereld van Harry Potter.
AP NAAR ARCHIEF: 15-11-2002 (J.V.) De roodharige acteur was als elfjarige voor het eerst te zien als Ron en speelde in alle acht films over de magische wereld van Harry Potter.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Beckers

  Beetje jammer wel, hij deed het meer dan behoorlijk in the abc murders. En dat is geen sinecure naast een levende legende als Malkovic.

 • Lieve Geyter

  Je kan misschien eerst een diploma gaan halen in economie en boekhouding, probeer het dan nog eens en hou je financiën zelf bij. Ge zult er rijker van worden. Je financiën overlaten aan derden en er zelf niets van kennen dan mag je al zeker zijn dat ze je strippen. Laat dat een les wezen. Je kan alleen op jezelf vertrouwen tegenwoordig.

 • Pieter Talboom

  Sick note vond ik nochtans ni slecht. Ga die snatch serie ook eens bekijken binnenkort.

 • karl van dyck

  Zoals de meesten gaan werken in een of andere ongezonde fabriek tegen een maandloon van 1600€.

 • gerard wauters

  Misschien eens gewoon gaan werken zoals miljoenen andere mensen. Ik zeg maar iets, maar dat zal te simpel zijn zeker?