Eerste beelden van acteur die Hollywood ruilde voor strijd tegen IS

Brits acteur Michael Enright (51) ruilde drie maanden geleden Hollywood in voor Noord-Syrië, waar hij zich aansloot bij de Koerdische strijdkrachten van YPG. Dat het hem menens is, zie je op de beelden die opdoken van zijn gevechtstraining.

Na het zien van de gruwelvideo's van IS wilde Enright absoluut helpen in de strijd tegen de terreurgroep. Na de aanslagen van elf september 2001 speelde de acteur al met het idee om te gaan vechten. Hij wilde toen in het Amerikaanse leger stappen, maar vrienden praatten dat uit zijn hoofd.

Nadat terreurorganisatie IS beelden verspreidde van de verbranding van de Jordaanse piloot, was voor Enright de maat vol. Omdat hij zich dit keer niet wilde laten tegenhouden, schreef hij enkel een brief en een post op Facebook om zijn vrienden en familie in te lichten.

In Syrië krijgt hij gevechtstraining van de Koerdische troepen van YGP. Hij bewondert hen voor hun strijdkracht en durf. Bang om te sterven is hij niet. "Als ik sterf, sterf ik", aldus de Britse acteur. Wie een grote fan is van 'Pirates Of The Caribbean' of 'Knight And Day' herkent Enright misschien. In 2009 was hij te zien in 'Old Dogs', naast Robin Williams en John Travolta.