Een arsenaal hits, heel veel kledingwissels en een shoutout naar Gert Verhulst: zo pakte Cher het Sportpaleis in

EPA
Ze mag dan wel 73 zijn, gisterenavond bewees Cher tijdens haar passage in Antwerpen dat er op echte klasse geen leeftijd staat. Opkomen met een knalblauwe pruik en een hoop dansers die verkleed zijn als een kleinschalig Romeins garnizoen: bij eender welke andere artiest zouden we het fouter dan fout vinden, maar niet bij dit icoon. 

Gehuld in een bijpassende strakke outfit - die het begin zou vormen van ettelijke kledingwissels - begon de zangeres aan een hitjesfestijn dat zijn weerga niet kende. ‘Strong enough’, ‘All or nothing’, ‘The Shoop Shoop song’, ‘If I could turn back time’: Cher bracht het met zoveel brio dat zelfs de stijfste hark in het publiek aan het dansen ging. Al is dat ook een pluim die zeker op de hoed van haar dansers mag gestoken worden. Van een discofeestje tot een ‘Cirque du soleil’-achtige act: het geheel zag er iedere keer piekfijn uit. Net als de visuals trouwens. Die vormden steeds een perfecte aanvulling bij wat er zich op het podium afspeelde.

Dat ze tijdens haar concert ook nog eventjes Gert Verhulst vergeleek met David Letterman, vonden wij dan weer een heel mooi compliment voor eerstgenoemde. Al zal die er ook mee moeten leren leven dat ze hem eerst omschreef als ‘Koert’. ‘I am nowhere near his name, am I?’, klonk het verontschuldigend. Waarna ze alsnog ‘Oh no wait, Gert Verhulst’ uit haar strot perste.

(lees verder onder de video)

Maar wij hadden - eerlijk is eerlijk - vooral bewondering voor het feit dat ze moeilijkere momenten uit haar carrière niet uit de weg ging. Hoewel ze met haar ex Sonny heel wat hits scoorde, is het geen geheim dat hij haar allesbehalve netjes behandelde en ze geen gelukkig huwelijk had. Dat ze dan toch ‘The beat goes on’ en ‘I got you babe’ uit die periode bracht? Een straf statement van een wereldster die niet kapot te krijgen is.

Als afsluiter bracht Cher haar monsterhit ‘Believe’. Een perfecte keuze, want als wij in één iemand moeten geloven, dan is het wel in dit kranige topwijf.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kenny G'llme

  Genoten van de eerste noot tot de laatste..... we wisten dat het goed ging zijn, maar de stonden allemaal paf van welke vocal range ze heeft. Maar ook vooral welke energie een strak lijf ze nog heeft, haar iconische If I could turn back time outfit was om jaloers op te zijn! Top show een afscheid waardige tour.

 • Sonja Deleener

  Het was LEGENDARISCH!!! Ik hoop dat er beelden gemaakt zijn van hele show in Antwerp of van haar show en te verkrijgen want ston veel volk bij de merchandise.. Maar wat een vrouw blijft ze toch! Kunnen er weinigen tot niemand aan tippen! Legendary words like you said; she said; "what is your granny doing today? Follow that you ... " :) Op en top klasse!!! :)

 • Hubert Van Herck

  Of, zoals ze zélf zei, what is your grandma doing today? Pure klasse van een formidabele zangeres die duizenden met open mond liet genieten van een indrukwekkende avond.

 • christiane engelbos

  Een prachtige show,en vocaal klonk het super ! Respect voor deze 73 jarige dame !

 • mark germanus

  Een top zangeres en actrice,was mijn favoriete in de jaren 60 en nu nog altijd !