Eddy Wally (83) is overleden

Eddy Wally is gisteravond op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zanger Christoff op zijn Facebookpagina. Het nieuws werd ondertussen ook bevestigd door zijn manager Hugo Colpaert.

De zanger, die sinds juli 2011 in het rusthuis Bloemenbos in Zelzate verbleef, spendeerde de voorbije feestdagen in het ziekenhuis door een probleem met zijn sondevoeding en een ingreep aan de maag. Eind januari werd hij uit het ziekenhuis ontslagen.

Wally overleed kort voor middernacht aan de lichamelijke gevolgen van zijn hersenbloeding. Volgens zijn manager heeft de zanger afscheid kunnen nemen van zijn geliefden en heeft hij enkele dagen voor zijn dood nog uitgedrukt dat hij gelukkig was.

De 'Voice of Europe' wordt zaterdag begraven.

"Veel respect gegeven en gekregen"
Het gemeentebestuur van Zelzate opent morgenochtend om 9 uur in het gemeentehuis op de Grote Markt een rouwregister zodat inwoners en fans hun medeleven kunnen uiten, zegt burgemeester Frank Bruggeman (Open Vld). "Eddy Wally is geboren in de wijk De Katte en de herinneringen aan Eddy Wally zijn duidelijk aanwezig in zijn museum in 't Klooster in Zelzate waar heel wat inwoners en mensen van buitenaf naar toe komen."

Bruggeman denkt dat Wally veel sympathie genoot door zijn charmes. "Hij was zoals hij was. Er werd gelachen met hem, maar hij heeft veel respect gegeven en ook gekregen. Eddy Wally had het hart op de juiste plaats, zo herinner ik me hem als vriend en als burgemeester."

De burgemeester bracht gisterenvoormiddag nog een bezoek aan 'The Voice of Europe'. "Zijn overlijden komt niet als een verrassing, iedereen wist dat en het blijft met pijn in het hart, maar ik denk dat het best is dat hij terug bij zijn Mariette is."

Lees verder onder de foto

Wally overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding

Facebook

Rouwregister in Evergem
In het Oost-Vlaamse Evergem, waar Eddy Wally jarenlang in deelgemeente Ertvelde woonde en er ook zijn befaamde feestzaal 'Paris Las-Vegas' uitbaatte, wordt er dinsdagmorgen een rouwregister geopend. Het rouwregister wordt dinsdag om 9 uur geopend in de cafetaria van het OCMW-rusthuis 'Ten Oudenvoorde' in Ertvelde. Vlak bij het rusthuis werd in 2006 het kunstwerk 'Chérie' onthuld, als eerbetoon aan Eddy Wally.

"Als gemeente zijn we fier op wat Eddy Wally de voorbije decennia voor het Vlaamse levenslied heeft betekend", zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). Niet in het minst speelde Ertvelde daarin een belangrijke plaats. "Jarenlang kwamen op zondagnamiddag vele duizenden mensen met bussen naar de feestzaal 'Paris Las-Vegas'."

De Maertelaere ontmoette Eddy Wally enkele keren. "De vraag is altijd geweest of hij nu een typetje speelde of echt was", besluit de burgemeester.

Als gemeente zijn we fier op wat Eddy Wally de voorbije decennia voor het Vlaamse levenslied heeft betekend

Joeri De Maertelaere

Fans
Dat Eddy Wally fans heeft van alle leeftijden blijkt meteen uit alle twitterberichten waarin Vlamingen het overlijden van de zanger betreuren.