Eddie Murphy krijgt oeuvre-award voor acteercarrière

Eddie Murphy
REUTERS Eddie Murphy
Eddie Murphy (58) krijgt binnenkort de Critics’ Choice Lifetime Achievement Award. De Hollywoodacteur krijgt de oeuvre-award voor zijn hele acteercarrière, waaronder zijn recente rol van Rudy Ray Moore in de biografische Netflix-film ‘Dolemite Is My Name’ waarmee de Amerikaanse komiek ook meedingt naar een Golden Globe.

De Critics’ Choice Awards zijn de prijzen van een groep televisie- en filmrecensenten. De organisatie vindt dat Murphy commercieel gezien de meest succesvolle afro-Amerikaanse acteur in de filmgeschiedenis is. Hij speelde de afgelopen dertig jaar in meerdere Hollywoodproducties die meer dan 100 miljoen dollar hebben opgeleverd, waaronder ‘Beverly Hills Cop’ en ‘Daddy Day Care’. Andere hits met Murphy in de hoofdrol zijn 48 HRS., ‘Trading Places’, ‘Coming to America’, ‘Harlem Nights’, ‘Bowfinger’, ‘The Nutty Professor’ en ‘Shrek’.

Eddie Murphy neemt de oeuvreprijs op 12 januari in ontvangst in Santa Monica. De Golden Globes worden op 5 januari uitgereikt in Beverly Hills.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.