Ed Sheeran: "Stotteren is niet zo erg"

Ed Sheeran raakte van het stotteren verlost door de raps van Eminem te leren.
AP Ed Sheeran raakte van het stotteren verlost door de raps van Eminem te leren.
Ed Sheeran heeft tijdens een speech voor The American Institute for Stuttering benadrukt dat stotteren niet moet worden gezien als een serieus probleem. Dat meldt The Hollywood Reporter.

"De meeste klasgenoten die normaal waren, zijn nu redelijk saai", benadrukte de zanger aan de jonge toeschouwers. "Ze gaan vier keer per week naar de fitness en kijken vaak in de spiegel, maar hebben weinig te melden. De meeste succesvolle mensen begonnen hun levens als rare kinderen zonder vrienden."

Wijnvlek, ziekenfondsbril
Sheeran benadrukt dat hij er zelf alles behalve normaal uit zag. "Ik was een heel, heel raar kind. Ik had een wijnvlek op mijn gezicht. Toen die werd verwijderd, vergaten ze me te verdoven. Sindsdien stotterde ik. Ik had ook een grote bril van het ziekenfonds. En ik had een probleem met m'n trommelvlies, dus het stotteren was eigenlijk mijn kleinste probleem."

Raps van Eminem
Niet focussen op het stotteren is het beste, geeft Sheeran aan. "Je moet je er geen zorgen over maken. Ik wilde het er niet te veel over hebben en juist benadrukken dat je gewoon jezelf moet zijn."

Zelf kwam hij van zijn stotter af door de raps van Eminem te leren. "Ik leerde ze van voor tot achter uit mijn hoofd. Omdat ze zo melodisch en ritmisch zijn, kwam ik van mijn stotter af."