Ed Sheeran moet sauna verwijderen na klachten van buren: “Hij beloofde een natuurgebied maar zette een zwembad”

Ed Sheeran moet zijn sauna afbreken na een vete met de buren.
AFP Ed Sheeran moet zijn sauna afbreken na een vete met de buren.
Ed Sheeran (28) moet hoogstwaarschijnlijk zijn sauna verwijderen na klachten van zijn buren. De Britse zanger zou geen bouwvergunning voor het pand hebben aangevraagd.

Onlangs bouwde Sheeran een zwemvijver en een saunacomplex op het landgoed van zijn villa in Suffolk. Zijn woonhuis op zich is al 1,5 miljoen pond oftewel 1,7 miljoen euro waard. Het schoentje wringt echter bij de vergunningen, want Ed zou helemaal geen toestemming hebben gevraagd om een zwembad en sauna te bouwen. Wél heeft hij een vergunning om een natuurreservaat met vijver te plaatsen. Volgens zijn buren gaat het echter duidelijk niet om een natuurgebied, maar om een privézwembad voor persoonlijk gebruik. “Zijn vijver draait eerder om een wilde levensstijl dan om wilde dieren”, verklaarde zijn rechtstreekse buurman in de krant The Mirror. 

Ze storen zich nog het hardste aan zijn sauna, een verplaatsbare caravan waarvoor hij helemaal geen vergunning heeft. Daarnaast moet hij volgens hen ook een groot bord verwijderen waarop de naam van zijn privépub te lezen staat. Sheeran mocht van het stadsbestuur een oude schuur ombouwen tot een café, maar alleen als hij de originele stenen zou gebruiken en niet van de klassieke stijl zou afwijken. Het bord zou een overtreding zijn van die regel.

Men diende klacht in bij de gemeente en de kans is groot dat Sheeran zijn sauna en zijn uithangbord weer zal moeten afbreken als zijn vergunning niet alsnog wordt goedgekeurd. 

Het is niet de eerste keer dat Eds buren klagen over de baksteen in zijn maag. Tijdens de bouw van de bewuste privépub vreesden zijn buren voor nachtlawaai. Sheeran deelt zijn luxueuze optrekje met zijn verloofde, Cherry Lancaster. Het grote bord dat hij op zijn pub plakte, met opschrift ‘The Lancaster Lock’ was een eerbetoon aan haar. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hilde Eykens

    Plezante buren

  • Amber vanachte

    Verhuizen jom,niets dan verzuring en verbittering ik ken het zucht...