Ed Sheeran krijgt eigen schilderij

ANP Kippa
Ed Sheeran is nu ook te bewonderen in een museum. Van de Britse zanger is een portret gemaakt dat u sinds vandaag kunt bekijken in de National Portrait Gallery in Londen.

Het schilderij is gemaakt uit olieverf en meet 1.20 bij 1.20 meter. De maker is de Ierse kunstenaar Colin Davidson, die eerder ook portretten maakte van o.a. koningin Elizabeth en Brad Pitt.

Poseren
Ed poseerde drie uur lang in zijn huis in Suffolk in augustus 2015. De kunstenaar is tevreden over het resultaat. "Bij het schilderen van een portret zoek ik altijd naar het moment dat de persoon in kwestie bijna niet meer weet dat ik er ben en dat gevoel had ik zeker bij Ed", aldus Colin tegen de BBC. "Ik wilde in ieder geval niet dat hij zou optreden. Dat was erg vreemd voor hem."

Van het portret zijn twee versies gemaakt. De ene hangt in het museum, terwijl de ander privébezit blijft.

Portrait of me by the wonderful Colin Davidson is on exhibition from tomorrow onwards at the national portrait gallery, check it owwwwttt x

1.1m Likes, 4,909 Comments - Ed Sheeran (@teddysphotos) on Instagram: "Portrait of me by the wonderful Colin Davidson is on exhibition from tomorrow onwards at the..."