Drijvende kracht achter #metoo nu zelf beschuldigd van misbruik bij 17-jarige jongen

AFP
Asia Argento, de Italiaanse actrice en regisseuse die als een van de eerste Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel ontoelaatbaar gedrag, is zelf beticht van aanranding. Ze zou de man die haar beschuldigt 380.000 dollar (332.000 euro) gegeven hebben. Dat schrijft The New York Times, die zegt over papierwerk in de zaak te beschikken.

Jimmy Bennett (22) een acteur en rockmuzikant uit Los Angeles, heeft verklaard dat Argento - een van de leidende figuren in de #metoo-beweging - hem in 2013 seksueel heeft aangevallen in een hotelkamer in Californië. Hij was toen 17 jaar oud en Argento 37. In Californië is seks met personen onder 18 jaar strafbaar.

Traumatisch

Bennetts advocaten zeggen dat de ervaring traumatisch was voor hem, en dat zijn carrière heeft geleden onder de gebeurtenissen. In de documenten, waarin ook een selfie van de twee in bed op 9 mei 2013 is opgenomen, zit ook de intentieverklaring van Bennett. Hij vraagt daarin 3,5 miljoen dollar aan schadevergoedingen. De jongeman beschuldigt Argento van "het opzettelijk berokkenen van emotionele schade en het verlies van salaris als gevolg van seksueel geweld". Uiteindelijk heeft Argento 380.000 dollar betaald aan de jonge acteur. De voorwaarden voor het akkoord, waaronder een afbetalingsplan, zijn in april van dit jaar afgerond.

Meerdere ingewijden bevestigden de authenticiteit van de documenten. De actrice heeft niet gereageerd op meerdere verzoeken van The New York Times om een reactie te geven. 

Harvey Weinstein

Het nieuws over het vermeende misbruik komt als een grote verrassing, mede omdat Argento een van de eerste vrouwen was die filmmagnaat Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel misbruik. Ze zegt dat Weinstein haar heeft verkracht in een hotelkamer in Cannes in 1997, toen ze 21 jaar oud was. Ze is zo een van de voortrekkers van de #MeToo-beweging geworden. Tijdens het filmfestival van Cannes dit jaar heeft Argento nog gezegd dat "de dingen veranderd zijn. Men gaat mensen niet meer zomaar met dingen laten wegkomen".

Asia Argento is een van de leidende figuren in de #metoo-beweging. Ze was vorig jaar een van de eerste vrouwen die Hollywoodproducer Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel misbruik.
AFP Asia Argento is een van de leidende figuren in de #metoo-beweging. Ze was vorig jaar een van de eerste vrouwen die Hollywoodproducer Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel misbruik.

De advocaat van oud-filmproducent Harvey Weinstein heeft inmiddels hard uitgehaald naar Argento. Hij spreekt van "hypocrisie op een verbijsterend niveau'', bericht CNN. 

De advocaat van Weinstein verwijt de actrice "ongelofelijke huichelarij'', die vragen oproept over de juistheid van de beschuldigingen aan het adres van zijn cliënt. Hij stelde opnieuw dat er geen sprake was van dwang in de seksuele relatie tussen Argento en Weinstein. Die is overigens ook door veel andere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag.
99 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • cindy sneom

  Ze noemen het in een andere artikel "een onprettige seksuele ervaring".... Voila, omgekeerd is het toegestaan. Iedereen moet respect hebben voor elkaar en niet enkel "DE" man viseren of "DE" vrouw.

 • Roland De Smedt

  Ach, stop toch met gans dienen hypocriete metoo zever... Ik ben ervan overtuigd dat er een paar excuses aan Bart De Pauw verschuldigd zijn. Carrière kapot gemaakt voor 2 x niks...

 • ERIK CLAESSENS

  Dat ze haar haar verdiende loon geven: voor de rechtbank en volledig ruîneren!

 • Eddy Homblé

  Die "me too" was al ongeloofwaardig van in het begin !!

 • Hendrik De Weerdt

  Mag ik hopen dat er geen enkele man enige interesse zou willen tonen om nog seks te willen hebben met deze vrouw.