Drie reusachtige kerstbomen en ritjes met de slee: zo viert ‘Koningin Kerstmis’ Mariah Carey de feestdagen

Koningin Kerstmis Mariah Carey
EPA Koningin Kerstmis Mariah Carey
Weinig mensen zijn zo onlosmakelijk verbonden met Kerstmis als Mariah Carey (49). De kerstperiode begint pas wanneer zij het startschot geeft en haar hit, ‘All I Want For Christmas Is You’, luistert menig kerstfeest op. En Mariah geniet zelf ook als geen ander van het feest, zo vertelt ze in Cosmopolitan UK. Al viert ze dat uiteraard op geheel eigen, extravagante wijze. 

“Kerstmis begint officieel op 23 december met mijn uitgebreide familie”, vertelt Mariah Carey aan Cosmopolitan UK. “We zijn dan misschien niet langer een koppel, maar Nick (Cannon, Mariahs ex, red.) komt meestal langs. En meestal bevinden we ons dan in Aspen (een luxueus skigebied in de Verenigde Staten, red.).” En de zangeres weet goed waarom ze naar dat luxueuze skigebied trekt: “Het is er erg glamoureus, maar daarom ga ik niet naar Aspen. Ik ga ernaartoe voor de activiteiten waar geen paparazzi bij zijn.”

Ritje in de slee

De pret begint wanneer Mariah en haar familie van het vliegtuig stappen: “De chauffeurs zorgen ervoor dat ‘All I Want For Christmas’ speelt en dat we warme chocolademelk en butterscotch liqueur kunnen drinken. Vervolgens rijden we dan in een open slee door de bossen,  compleet met dekentjes en echte rendieren. Het is verschrikkelijk koud, maar zo mooi! Je kunt naar de sterren kijken. Elk jaar weer geniet ik van dat ongelofelijke moment.”

Ook het huis is prachtig versierd - met meerdere kerstbomen, zoals je van een ster als Mariah kan verwachten. “We hebben een kerstboom in de slaapkamer, en dan een grote boom in de woonkamer met versieringen die ik al jaren heb. Gouden lichtjes gecombineerd met lichtjes in gebroken wit, engeltjes in witte jurkjes en vlinders. En als piek hebben we ofwel een ster ofwel een engel. Dan zetten we ook nog een kerstboom in de familiekamer, die we de Charlie Brown-boom noemen (naar het hoofdpersonage uit de stripreeks ‘Peanuts’, red.). Het is een triestige kleine boom die we versieren met Polaroid-foto’s van onszelf en waar we grappige beelden op tekenen. Deze boom krijgt kleurige lichtjes, heel klassiek. De kinderen en ikzelf versieren de kleine boom beneden samen, maar de grote boom versieren is erg moeilijk - want die is bijna 6 meter hoog.”

Mariah Carey in de video voor ‘All I Want For Christmas Is You’
photo_news Mariah Carey in de video voor ‘All I Want For Christmas Is You’

Spelletjes

Naast de typische Aspen-activiteiten - skiën, snowboarden en shoppen - houdt de familie zich ook bezig met gezelschapsspelletjes. En vooral Mariah blijkt een fanatieke speler. “Elk jaar spelen we Taboo. En nu de kinderen al wat beginnen schrijven, doen we ook al eens Head’s Up. Ik ben erg competitief!” En de kerstsfeer wordt ook doorgetrokken in de activiteiten: “Ik kijk enkel naar kerstfilms en luister uitsluitend naar kerstmuziek - dat is de enige muziek die toegestaan is in mijn huis.” En Mariah heeft enkele duidelijk afgetekende favorieten wat kerstfilms betreft: “Ik houd van ‘It’s A Wonderful Life’, ‘Elf’, ‘Four Christmases’ en natuurlijk ‘Love Actually’. Mijn liedje komt erin voor, ik moet die film wel leuk vinden!”

Chefkok

Op kerstavond laat Mariah de chefkok in zichzelf naar boven komen. “Dit is de enige keer waarop ik normaal gezien zelf in de keuken sta”, geeft ze toe. “Vaak is er ook wel een souschef, daar ga ik niet over liegen.” Maar de zangeres weet wel wat ze doet. “Ik kook een paar verschillende dingen - geheime familierecepten van mijn vader. Samen met de souschef werk ik een typisch Amerikaans kerstdiner uit - kalkoen, puree, kersentaart, appeltaart. Er zijn veel groenten en ander lekkers, en cranberrysaus en natuurlijk vulling! Soms voorzien we ook spruitjes. Dat staat niet bovenaan de lijst van must-haves - ze zijn niet écht nodig, zoals vulling. En om te drinken is er warme chocolademelk en butterscotch liqueur.” 

Mariah Carey met de kerstman
FilmMagic Mariah Carey met de kerstman

Wanneer de familie zijn buikje heeft rondgegeten, dan komt een bijzondere gast langs. “Vervolgens komt de kerstman op bezoek”, lacht Mariah. “We nemen foto’s bij de kerstboom, en vervolgens moedig ik iedereen aan om de volgende dag uit te slapen. Ik houd er niet van om vroeg op te staan.” De volgende ochtend worden traditioneel de cadeautjes uitgepakt, en daarvoor wordt flink gewacht tot ‘Koningin Kerstmis’ herself verrrezen is. “Iedereen wacht tot ik mezelf bij elkaar geraapt heb. Ik trek iets aan dat ‘kerstig’ aanvoelt, zoals een leuke pyjama of een onesie - iets schattig - en snoep van wat advocaat terwijl we de cadeautjes openmaken. Soms wacht ik tot het avond is voor ik aan mijn eigen cadeautjes toekom, omdat ik eerst voor de rest wil zorgen.” 

Cadeautjes

Diva of niet, Mariah blijft bovenal een verantwoordelijke moeder, en dat is duidelijk te merken aan de cadeautjes die ze voor haar kinderen koopt. “Mijn kinderen zijn alleen maar geïnteresseerd in hun iPad op dit moment - ze willen enkel nog maar apps en spelletjes. Dus dit jaar heb ik hen gezegd dat als ze dat willen, ik ook geen geld ga uitgeven aan andere cadeautjes waar ze toch niets om geven. We zullen nog wel zien hoe Santa daarmee zal omgaan. En wat mijn cadeautjes betreft: de liefde van de kinderen is alles wat ik nodig heb. Zij maken iets voor mij en dat houd ik dan bij. Al betekent dat niet dat ik geen spullen wil die in de winkel gekocht zijn. Daar houd ik ook van, hoor.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.