Donald Trump verklaart Arnold Schwarzenegger dood

Donald Trump verklaarde Arnold Schwarzenegger dood
EPA Donald Trump verklaarde Arnold Schwarzenegger dood
President Donald Trump (73) heeft donderdag oud-gouverneur Arnold Schwarzenegger doodverklaard tijdens een event in het Witte Huis. De 71-jarige ‘Terminator’-acteur laat via Twitter echter weten dat hij nog steeds springlevend is en deelt meteen een steek uit naar de president.

Tijdens een evenement in het Witte Huis berichtte Hunter Walker, Yahoo’s Witte Huis-correspondent, dat de president volgende opmerkelijke uitspraak deed: “Arnold Schwarzenegger ... Weet je wat? Hij stierf ... Ik was erbij.” De ‘Terminator’-acteur reageerde via sociale media snel op het bericht: “Ik ben er nog steeds”, twitterde hij. “Wil je belastingaangiften gaan vergelijken?” Trump ligt al jaren onder vuur omdat hij geen openheid van zaken wil geven over zijn belastingpapieren, iets wat alle presidenten voor hem wél hebben gedaan. 

Het blijkt nu dat Trump niet écht dacht dat Schwarzenegger gestorven was, maar dat hij het over de kijkcijfers van ‘Celebrity Apprentice' had die ‘gestorven’ zouden zijn nadat de acteur het in 2015 als presentator overnam van Trump. Zo verduidelijkte Walker: “De president had het over de kijkcijfers van ‘Apprentice’ toen hij opwierp dat Schwarzenegger ‘stierf’. Zaken van leven en dood dus.” 

Het heeft Trump altijd dwarsgezeten dat Schwarzenegger hem opvolgde als presentator van ‘Celebrity Apprentice’ nadat hij besloot om voor het presidentschap te gaan. In 2017 zei hij bijvoorbeeld: “Ze hebben een grote filmster ingehuurd, Arnold Schwarzenegger, om mijn plek in te nemen. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen. De kijkcijfers zijn enorm gedaald. Het is een grote flop. En Mark (Burnett, bedenker van ‘Celebrity Apprentice’, red.) zal nooit meer tegen Trump wedden. Ik wil enkel nog bidden voor Arnold, als dat mogelijk is, voor betere kijkcijfers.” 

De ‘Terminator’-acteur liet zich dat niet zomaar zeggen en antwoordde: “Hey Donald, ik heb een geweldig idee. Waarom wisselen we niet van job? Jij gaat terug naar tv aangezien je zo'n expert bent qua kijkcijfers, en ik neem jouw job over, dan kunnen mensen eindelijk weer gerust slapen.” Na een seizoen hield de voormalige gouverneur er trouwens alweer mee op, omdat Trump’s naam nog steeds verbonden was aan de show. “Ik heb veel geleerd en een fijne tijd gehad, het was een grote kans”, zei hij. “Maar onder deze omstandigheden wil ik het niet opnieuw doen. Zelfs als ze het me zouden vragen, zou ik nee zeggen. Aangezien Trump iets te maken had met de show, laat dat een slechte nasmaak achter bij de mensen. Ze willen niet deelnemen als kijker of sponsor of op een andere manier de show steunen. Het is een verdeelde tijd en ik denk dat de show daar het slachtoffer van is geworden.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Hugo, het gaat niet om jan en alleman.Intussen heeft ook een onderzoekcommisie van de belanstingen openbaarheid gevraagd. Dit omdat er documenten zijn opgedoken van bedrijfszaken, die hij on zijn ambt van president getekend heeft. De kans dat TRump herverkozen is, bestaat. Als je kijkt naar zijn achterban, sorry, het Hillibilly cliche kan niet groter zijn. Poor America is de slogan.

 • Hugo Stigletz

  En blijven zagen over trump zijn belastigaangifte weet maar zeker ik zou de mijne ook noet gewoon open en bloot tonen aan jan en alle man

 • Jan Depoortere

  Duuh, natuurlijk wist Trump dat hij nog leefde, welke idioot neemt dat nu letterlijk. Wat ik verontrustend vind is hoeveel er meedoen aan de haatcampagne van de democraten, hier, waar niks gaat zoals het moet. En nee, ik ben geen Trump-fan. De media heeft Trump met 'dom' geassocieerd, bijgevolg zijn mensen tegen Trump omdat ze bang zijn dat hun omgeving zal denken dat ze dom zijn. Apen apen apen na, bang dat denken hun mening zou veranderen dus denken ze niet.

 • PHILIPPE QUINART

  Ongelooflijk dat het hier gaat om de machtigste man ter wereld. Met elke uitspraak komt hij weg. En volgend jaar misschien weer verkozen.

 • Peter Thys

  eigenlijk leuk dat Trump steeds de confronatie aan wil gaan en eigenlijk altijd in het zand bijt !