Dochter Felicity Huffman alsnog aangenomen op prestigieuze universiteit na fraudezaak

Felicity Huffman
AP Felicity Huffman
Sophia Macy (19), de dochter van het acteursechtpaar Felicity Huffman (57) en William H. Macy (70) is aangenomen op de prestigieuze Carnegie Mellon University in Pittsburgh. Daar gaat ze een theateropleiding volgen, meldt People.

“Felicity is zo trots en dankbaar dat Sofia zich het afgelopen jaar sterk heeft gehouden. Het was een pijnlijke, uitdagende tijd maar ze heeft zich er met kracht en gratie doorheen getrokken,” zegt een ingewijde tegen People.

Huffman, bekend van ‘Desperate Housewives’, zat vorig jaar oktober iets minder dan twee weken vast in een gevangenis in de Amerikaanse staat Californië na een veroordeling voor omkoping. Ze had 15.000 dollar (zo’n 13.850 euro) smeergeld betaald om voor haar dochter met een betere eindtestscore te krijgen en haar zo op een goed aangeschreven universiteit te krijgen.

Toen dat uitkwam, betuigde ze spijt, ook in de rechtbank. Ze verklaarde ze dat ze het zonder medeweten van haar dochter had geregeld. Naast een celstraf kreeg Huffman een werkstraf van 250 uur opgelegd en een boete van 30.000 dollar (ongeveer 27.700 euro). Naast Huffman werden ook enkele andere acteurs voor dit vergrijp bestraft.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.