Dit is de reden waarom Jean-Pierre Van Rossem er plots zo gelukkig uitziet

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem praat na een halve eeuw opnieuw met zijn ouders. Na een ruzie over het ongeluk van zijn broertje, toen Jean-Pierre zeven jaar was, heeft hij nu zijn 94-jarige vader en moeder om vergiffenis gevraagd. De reünie werd gevierd met een etentje op restaurant, dat meldt het magazine Dag Allemaal vandaag.

De zeventigjarige Jean-Pierre ziet er gelukkig uit op de foto die hij onlangs op Facebook plaatste. Na vijftig lange jaren van stilzwijgen, en wederzijdse gegooi met modder in de media, heeft de econoom weer contact met zijn moeder en vader. De 94-jarigen hebben hem vergiffenis geschonken en praten niet meer over het verleden.

Jarenlang heeft Jean-Pierre zijn ouders verweten dat ze hem verantwoordelijk achtten voor de dood van zijn broertje. "We wandelden van school naar huis toen mijn vijfjarig broertje onder een vrachtwagen liep. Mijn moeder en vader hebben mij altijd verweten dat ik niet goed op hem had gelet." Dus ging Jean-Pierre op zijn 21ste alleen wonen en werd het contact verbroken. In de media en zijn biografie heeft Jean-Pierre vaak hard uitgehaald naar zijn ouders. Zijn vader antwoordde dan weer met zijn versie van de feiten in een autobiografisch boek.

Maar nu lijkt de strijdbijl dus begraven. Jean-Pierre heeft intussen op deze reünie in Dag Allemaal gereageerd. Hij wenste geen commentaar te geven omdat hij zich nu heeft teruggetrokken uit het publieke leven, ook zijn ouders zwijgen liever over de verzoening om het prille geluk niet in gevaar te brengen.